Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Drone’dan kaçamadılar!!!

Drone’dan kaçamadılar!!!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


VatandaÅŸların bayram tatilinde güvenli bir ÅŸekilde seyahat edebilmeleri için, bayrama birkaç gün kala trafik denetimleri baÅŸlatıldı. Karadeniz EreÄŸli’de Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü trafik büro amirliÄŸi ekipleri, DRON destekli kırmızı ışık, araç kullanırken cep telefonu ile konuÅŸma ve Kask uygulaması yaptı. Uygulamada, kurallara uymayan sürücülere adeta ceza yaÄŸdı.

Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca trafik tedbirleri talimatı kapsamında 81 İl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlıklarına talimat gönderildi.
“Trafik Tedbirleri” konulu talimat ile 31 Mayıs 2019-10 Haziran 2019 tarihlerini kapsayan 11 günde kara yollarında alınacak güvenlik önlemleri sıralandı.
EreÄŸli’de ise uygulamalar, bu tarihten önce baÅŸlatıldı. Havadan denetimlere ağırlık verildiÄŸi EreÄŸli’de, drone ile kural ihlali yapan sürücüler tespit edildi. EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü Trafik tescil büro amirliÄŸi ekipleri; Potbaşı KavÅŸağında kırmızı ışık, araç kullanırken cep telefonu ile konuÅŸma, kask, hızlı ÅŸerit ihlali, uygunsuz ÅŸerit kullanımı, hatalı sollama uygulaması yaptı. Uygulamada 108 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Kırmızı ışık ihlali baÅŸta olmak üzere, trafik kurallarına uymayan, araçlarında evrak eksikliÄŸi bulunan 21 sürücüye ceza iÅŸlemi uygulanırken, sürücülere yaklaşık 4 bin 500 lira ceza kesildi.

Karakol ve Trafik amiri Recep Öztürk, yapılan uygulama ile ilgili olarak gazetecilere açıklamasında, “uygulamamız Emniyet Genel Müdürlüğü’müzün sürekli olarak yaptığı, trafik güvenliÄŸi ve düzenini saÄŸlamak adına çeÅŸitli denetimlerimiz var. Burada özel olarak bu kapsamda sürücülerin yakalanma algısına yönelik olarak havadan DRON ile denetim yapıyoruz. Özellikle ağır vasıtaların uygunsuz ÅŸerit kullanımı, hatalı sollama, kamuoyunda özellikle sürekli olarak gündeme gelen makas atma olarak tabir ettiÄŸimiz kontrolsüz ÅŸerit deÄŸiÅŸtirme üzerinde ağırlıklı olarak uygulamamız var. Bu kapsamda bugün ilçemizde bu denetimlerimizi yapıyoruz. Sürücülerimizin daha duyarlı olması için bu denetimlerimizi sürdüreceÄŸiz” diye konuÅŸtu.
Öte yandan uygulamaların, bayram sürecince devam edeceği öğrenildi.

 

Drone’dan kaçamadılar!!!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo