Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FETHİN YIL DÖNÜMÜ, EREĞLİ’DE TÖRENLE KUTLANDI

FETHİN YIL DÖNÜMÜ, EREĞLİ’DE TÖRENLE KUTLANDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonuldak'ın EreÄŸli ilçesinde de, 29 Mayıs Ä°stanbul’un fethinin 566’ncı yıldönümü dolayısıyla kutlama programı gerçekleÅŸtirildi. 
Hüseyin TatoÄŸlu Kültür Merkezi’nde Merkez Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, ilçenin Belediye BaÅŸkanı, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri, kurum ve daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Banu Ãœnlüer, saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuÅŸmada, Ä°stanbul’un tarihin her döneminde önemli bir ÅŸehir olduÄŸunu söyledi. Ãœnlüer, “Ä°stanbul yüzyıllarca Osmanlı Devleti’nin baÅŸkenti oldu. Åžimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal, kültürel ve ekonomik merkezi olmaya devam ediyor. 29 Mayıs 1453 Ä°stanbul’un fethi milletimize ve tüm nesillerimize kutlu olsun” dedi.
Daha sonra Tarih Öğretmeni Rezzan Kayıkçı, Ä°stanbul’un Fethini tarihsel süreçleri ile anlatan bir sunum gerçekleÅŸtirdi. Programda öğrencilerinin sahnelediÄŸi ve Fatih Sultan Mehmet’in Ä°stanbul’un Fethini konu alan tiyatro gösterisi beÄŸeniyle izlendi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Fethi dolayısıyla gerçekleştirilen resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program son buldu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo