Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Ceza Çekmelerini Canı Gönülden İsterim’

’Ceza Çekmelerini Canı Gönülden Ä°sterim’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe giriÅŸimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ne düzenlenen saldırıda ÅŸehit olan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın babası, soruÅŸturmalar kapsamında yargılanan sanıkların savunmalarında piÅŸmanlık duymamalarına ve "suçsuz olduklarını" ileri sürmelerine tepki gösterdi. 

 Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire BaÅŸkanlığına düzenlenen hava saldırısında ÅŸehit düşen Ufuk Baysan’ın babası Ramazan Baysan, kalkışmada bulunan bazı hainlerin yargılanmaya baÅŸladığını ve verdikleri ifadelerde de "PiÅŸman deÄŸilim" gibi sözler sarf ettiklerini anımsattı.

"Bana göre teÅŸebbüs edenleri çok ama çok inandırmışlar ya da insanlıktan çıkmış bunlar." diyen ÅŸehit babası, "Yapılan iÅŸ ortada. Bu kadar insanı öldürdüler, bu kadar insanı maÄŸdur ettiler, ülkenin huzurunu kaçırdılar, düzenini bozmaya çalıştılar. Åžimdi, ’Ben hala piÅŸman deÄŸilim.’ diyorlar. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir insanlıktır?" diye konuÅŸtu. 

- "PiÅŸman olmamaları, insan olmadıklarını gösterir" 

Örgütün amacının ne olduÄŸunu hala çözemediÄŸini dile getiren Baysan, "Bu ülkede doÄŸup büyümüş, bu ülkede çoluk çocuÄŸunu geçindiren bir insanım. ’Ben FETÖ’cüyüm, ben bilmem neyim.’ demek doÄŸru deÄŸil. Bu, bana göre doÄŸup büyüdüğü ülkeye ihanettir. Söyleyecek baÅŸka bir ÅŸey de bulamıyorum." ifadesini kullandı. 

Baysan, FETÖ’nün darbe giriÅŸiminde bulunabileceÄŸinin hiç aklından geçmediÄŸini aktararak, terör örgütünün Türkiye’de bu kadar az bir nüfusla ve bu kadar insanla darbe giriÅŸimi yapamayacağını, teÅŸebbüs edebildiÄŸine göre de dış güçlerden destek almış olabileceÄŸini söyledi. 

Sanıkların bazılarının pişman olmadıkları yönünde açıklama yapmasına değinen şehit babası, şunları kaydetti:

"Birkaçının ’PiÅŸman deÄŸilim.’ ÅŸeklinde ifade kullandıklarını televizyondan öğrendim. PiÅŸman olmamaları, insan olmadıklarını gösterir. Yapılan iÅŸ ortada. Bu kadar insanı öldürdüler, bu kadar insanı maÄŸdur ettiler, ülkenin huzurunu kaçırdılar, düzenini bozmaya çalıştılar. Åžimdi, ’Ben hala piÅŸman deÄŸilim.’ diyorlar. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir insanlıktır?"

- "Ceza çekmelerini canı gönülden isterim"

Baysan, kalkışmada bulunan hainlerin en büyük cezaya çarptırılması talebini ifade ederek, "Bu kalkışmayı yapanların, dünya tatlısı oÄŸlum için layık oldukları cezayı çekmelerini cani gönülden isterim. Ölenler benim çocuÄŸum, senin baban-annen. Benim oÄŸlum canıyla, diÅŸiyle, tırnağı ile vatanına milletine, ekmeÄŸini yediÄŸi devletine ve insanlara hizmet edebilmek için geceli gündüzlü, ilk baÅŸladığı günden ÅŸehit olduÄŸu güne kadar hiçbir menfaat karşılığı gözetmeksizin çalıştı." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

OÄŸlunun polis özel harekatta görevli olması nedeniyle ülkenin birçok yerinde görev yaptığını anlatan Baysan, "Pek bana bir ÅŸey söylemezdi. Anne ve babasını düşünüp ’Aman rahatsız olmasınlar, hasta olmasınlar, huzurları kaçmasın.’ diye gidip geldiÄŸi yerleri bize söylemezdi. Sonradan öğrendim, çok farklı yerlerde kana kan, diÅŸe diÅŸ mücadele etmiÅŸler." ifadesini kullandı. 

Darbe giriÅŸimine bilfiil ya da dolaylı iÅŸtirak edenler, sebep olanların mutlaka cezalandırılmaları gerektiÄŸini vurgulayan ÅŸehit babası, "Bugün bunların kısmi de olsa gözardı edilmesi, affedilmesi gibi bir ÅŸey olmamalıdır. Ola ki bugün bu yapılan cezasız kalırsa, gelecek için daha büyük bir tehlike arz eder. Yarın öbür gün daha büyük bir ÅŸeye kalkışabilirler. Mutlaka ama mutlaka cezalarını çekmeliler." dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo