Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Diyabet Eğitimi Projesi

Diyabet EÄŸitimi Projesi

Proje Zonguldak’ta başladı


Diyabet EÄŸitim Projesi, Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi (ZBEÃœ) EÄŸitim Koordinatörlüğünde Zonguldak’ta baÅŸladı.
Türkiye’nin en önemli saÄŸlık sorunlarından biri olan diyabetle mücadelede planlanan en kapsamlı projelerden biri olan Diyabet Aile SaÄŸlığı EÄŸitim Programı Projesi (DASEP) Diyabet EÄŸitimi Projesi, Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi Obezite ve Diyabet AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezinin eÄŸitim koordinatörlüğünde Zonguldak Devrek’te baÅŸladı.
T.C. SaÄŸlık Bakanlığı Halk SaÄŸlığı Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyabet Vakfı yürütücülüğünde, Dünya Diyabet Vakfı (World Diabetes Foundation) desteÄŸi ile oluÅŸturulan proje kapsamında, Türkiye genelinde 22 ilde Aile SaÄŸlığı Merkezi (ASM) pilot olarak seçilmiÅŸ olup, Diyabet Destek Noktası olarak adlandırılan bu ASM’lerde Aile SaÄŸlığı Elemanları, Ä°l ve Ä°lçe SaÄŸlık Müdürlüğü yetkili birimleri görev yapıyor.
Diyabet EÄŸitimi Projesi kapsamında pilot uygulama yeri olarak seçilen Zonguldak’ta Diyabet Destek Noktası olarak Devrek ilçesi Fehmi Işık ASM belirlenmiÅŸ; proje çalışmaları ZBEÃœ Obezite ve Diyabet AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve DASEP Ä°l EÄŸitim Koordinatörü Prof. Dr. Taner BayraktaroÄŸlu, Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü SaÄŸlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birim Sorumlusu Dr. Rikkat Gizem Akyol, Ä°lçe Koordinasyon sorumluları, Devrek Ä°lçe SaÄŸlık Müdürü Dr. Gülfer Çetin, merkez hekimleri ve saÄŸlık çalışanları tarafından yürütülüyor.
Proje kapsamında, aile sağlığı çalışanlarının aldığı eğitimlerle diyabet konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması, eğitimi alan aile sağlığı çalışanlarının bu bilgilerle diyabetli bireylere ve yakınlarına yardımcı olması hedefleniyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo