Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Dikilen 4 bin fidanla şehitlere 4 bin Fatiha okunacak

Dikilen 4 bin fidanla ÅŸehitlere 4 bin Fatiha okunacak

Kdz. EreÄŸli ilçesinde, ’21 Mart Dünya Ormancılık günü’ nedeniyle tören düzenlendi. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı BeÅŸel, Bayraktepe’de 4 bin ÅŸehit için 4 bin fidan dikileceÄŸini ve 4 bin Fatiha okunacağını söyledi. EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Kıyıcak Mahallesi’nde düzenlenen törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Alaplı Kaymakamı Saim EskioÄŸlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, Zonguldak Ä°l Emniyet Müdürü Hüseyin Metin Turanlı, Ä°l Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı BeÅŸer, Åžehit Dul Ve Yetimler DerneÄŸi Åžube BaÅŸkanı Mehmet Ali Demirdüyen, ÅŸehit aileleri, muhtarlar, TEMA Vakfı gönüllüleri ile vatandaÅŸlar katıldı.
Sayı duruÅŸu, Ä°stiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunması ile baÅŸlayan törende 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrasında sivil toplum kuruluÅŸlarından gelen talepler üzerine EreÄŸli ilçesinde Bayraktepe adını verdikleri bölgede ÅŸehitler ormanını kurmaya karar verdiklerini söyledi. BeÅŸel, “Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanımız Veysel EroÄŸlu’nun talimatıyla, 3 bin adet fıstık çamı, 500 adet defne, 300 çevri, 100 erguvan, 100 ıhlamur olmak üzere 4 bin fidan dikecek, her fidanı dikerken ÅŸehitlerimize Fatiha okuyacağız" dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu ise, “15 Temmuz ülkemizin maruz kaldığı en hain saldırılardan bir tanesi. Mehmet Akif, ’Cenabı Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın’ demiÅŸti. Ama az kalsın, hain terör örgütü baÅŸarılı olsaydı, neredeyse bir Ä°stiklal Marşı yazmak zorunda kalacaktık. Allah’a şükürler olsun ki, o hain ve alçakça darbe giriÅŸimi baÅŸladığı andan itibaren, öncelikle iman dolu göğüsleriyle, tanklara toplara, tüfeklere göğüs geren Türk Milletine şükranlarımı arz ediyorum. EÄŸer o uçak bombaları, helikopter mermileri, o tanklara, toplara karşı milletimizin iman dolu göğsü olmasaydı belki hain terör örgütü baÅŸarılı olacaktı. Bu baÅŸarılı olsaydı ülkemizin ne hale geleceÄŸinin hesabını bile yapmak istemiyorum” dedi.
Zonguldak Valisi Ali Kaban da o travmadan sonra adına Yenikapı ruhu denilen güzel bir birliktelik oluÅŸtuÄŸunu vurguladı. Kaban, "15 Temmuz, o günü yaÅŸayan bizler, yaÅŸadığımız sürece aklımızda bir travma olarak kalmaya devam edecek. Zonguldak merkezde, üniversitemizin karşısındaki, büyük otelin yanındaki tepede bir bayrak direÄŸi dikmek istedik. EreÄŸli’mize de güzel bir ÅŸey yakışacaktı. Hemen OSB’mizin giriÅŸinde, her tür hazırlığını yaptılar ve bu direÄŸi buraya dikmek nasip oldu. Åžimdi de aÄŸaçlarını dikme hususunda bölge müdürümüz saÄŸolsun hiçbir ÅŸeyden sakınmadı. Çok sayıda, gelir getirici cinsten aÄŸaç dikecekler. Bayraktepe dediler, o da yakıştı, burada güzel oldu. Bayrağımız güzel, Bayraktepe de güzel oldu. Åžimdi hükümetimiz, bakanımız bu konularda çok hassaslar. Hakikaten ne gerekiyorsa yapılıyor, hatta fazlasıyla yapılıyor. Elden gelen sonuna kadar yapılıyor. Bugünün önemine binaen, bugünün anısı olmak üzere, Bölge Müdürümüz ÅŸahsında tüm orman teÅŸkilatımızın çalışanlarını kutluyorum, kendilerini tebrik ediyorum. Burada dikilecek aÄŸaçlar bu ülkeyi ÅŸenlendirecek, yeÅŸillendirecek. Çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmaya devam, durmak yok artık, yapacak bir ÅŸey yok" dedi.
KonuÅŸmaların ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, diÄŸer protokol üyeleri, ÅŸehit aileleri ve gaziler fidan dikip, ÅŸehitler için diktikleri fidanın başında Fatiha okudu. Fidan dikimi sırasında ÅŸehit ailelerinin Zonguldak Valisi Ali Kaban ve diÄŸer protokol üyelerinden “Åžehitler için 15 Temmuz ayrımı yapılmasın” ÅŸeklindeki talepleri kabul edilerek, Bayraktepe bölgesine Åžehitler Ormanı adı verilmesi kabul edildi.Tören fidan dikiminin ardından sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo