Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Memba Kalitesinde suya kavuşacağız’

’Memba Kalitesinde suya kavuÅŸacağız’

Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, ilçenin gelecek 50 yılki içme suyu ihtiyacını karşılayacak Süleymanbeyler köyü’ndeki İçme Suyu Arıtma Tesisi inÅŸasının yüzde 95 oranında bitirildiÄŸini söyledi.Süleymanbeyler İçme Suyu Arıtma suyunu ÅŸehrin her noktasına ulaÅŸtırmak için sürdürülen su hattı çalışmaları çarşı merkezinde devam ediyor. Hattın Kirmanlı’da yeni inÅŸa edilen 3 bin tonluk su deposuna ulaÅŸmasıyla tamamlanacağını söyleyen Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal; “Çalışmalar nedeniyle yaya ve araç trafiÄŸi açısından zaman zaman sıkıntılar yaÅŸanabiliyor. Bu konuda sürücülerimiz ve halkımızın anlayışına sığınıyoruz. Bu iÅŸin sonunda musluklarımızdan memba kalitesinde su akacak” dedi.

Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, ilçenin gelecek 50 yılki içme suyu ihtiyacını karşılayacak Süleymanbeyler köyü’ndeki İçme Suyu Arıtma Tesisi inÅŸasının yüzde 95 oranında bitirildiÄŸini söyledi. Daha önce Åžehit Ömer Halisdemir Bulvarını da içine alacak ÅŸekilde Göztepe Köprüsüne kadar gelen su hattı çalışmasının, bugünlerde ilçe merkezinde devam ettiÄŸini belirten Uysal, “Hat çalışmasının orta camii mevkiinden Kirmanlıdaki su deposuna ulaÅŸtırılmasıyla tamamlanacağını dile getirdi.“Bu süreçte yaya ve araç trafiÄŸi açısında zaman zaman sıkıntılar yaÅŸanabiliyor. Bu konuda sürücülerimiz ve halkımızın anlayışına sığınıyoruz” diyen BaÅŸkan Uysal, “DSÄ° ekipleri ilçe merkezimizde çalışmalarını sürdürüyor. Bizlerde belediye olarak DSÄ°’ye gerekli desteÄŸi veriyoruz. Kazılan yolların betonla kapatılması ve bir an önce araç trafiÄŸine açılması için aralıksız çalışıyoruz. Ä°lçe merkezindeki çalışma bittiÄŸi ve asfalt sezonu geldiÄŸinde söz konusu güzergâh tamamen asfaltlanacak” dedi.

Günlük 70 bin metre küp su ile 350 bin nüfusa yetecek kadar suya kavuÅŸulacağını söyleyen BaÅŸkan Uysal, açıklamasında “Halkımız evinde musluÄŸu açtığında 17 ayrı iÅŸlemden geçen memba niteliÄŸinde suya kavuÅŸacak” ifadelerini de kullandı.

Uysal, “Bu tesisin yapımında baÅŸta Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanımız Sayın Prof.Dr.Veysel EroÄŸlu, DSÄ° Genel Müdürümüz, AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz,  DSÄ° Kastamonu Bölge Müdürü Sait Umucu baÅŸta olmak üzere  emeÄŸi geçen herkese bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo