13 o C Kdz. Ereğli

’DEVRİMCİYİM DİYE GEZİNMESİNLER’

Gündem 8 yıl 4 gün 22 saat 58 dakika önce 1038

Haberi Paylaşın

Ereğli’de Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek, bazı köy okullarına yardım yapmak için çaba gösterdiklerini söyledi.


Özbek, bölgede 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz Ereğli FM’de Salı günleri saat 10.00’da canlı yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım”a konuk olan Özbek, ziyaret ettiği Yunuslu İlk okulunun durumunu anlattı.
Aslında bir süreliğine çeşitli destekleri durdurmaya karar verdiklerini anlatan Özbek, şöyle dedi:
“Yunuslu ilköğretim okulundan gelen iki öğretmen, okullarının elektrik tesisatının yenilenmesine destek olmamızı istediler. Bunun da maliyetinin yaklaşık 650 lira olduğunu söylediler. Bir şey isteyeceklerini anladığımdan önce tepki gösterecektim. Fakat köy okulu deyince ilgimi çekti. Arkadaş okulu görmek istediğimi söyledim,. Elektrik tesisatı kötü olan okulu merak etmiştim. Yönetim kurul arkadaşlarımızla Fenerbahçe atkısı ve koşkolları ile okulu ziyarete gittik.

GÖZLE GÖRÜNCE..!
Bazı şeyleri insan gözü ile görünce daha çok etkileniyor. Okulun tuvaletinin çatısı yok. Bu okulda ana sınıftan ilk okul 4. sınıfa kadar 73 öğrenci okuyor. Tuvaletin çatısı olmayan okul mu olur? Kalorifer tesisatı sıfır. Merkeze yakın bu köy böyleyse daha uzak köyler ne halde bilemiyorum. Devlet yılda sadece bir ton kömür veriyormuş. İlave ihtiyacı ise köylüler aralarında topladıkları para ile gideriyormuş. Tabi bizden acil istenilen elektrik tesisatı için üyelerimizle diyaloğa girerek çalışmasını başlattık. Tabi tesisatın sıva altı olmasını istedim, bunun karşılığında eleman tutacaklarsa parasını da verme sözünü verdim.

BİLGİSAYAR SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ!

Okuldaki bilgisayarların çalışmadığını öğrendik. Bilgisayarlarına baktırdık, çalışacak durumda bile değiller. Okulda ikinci aciliyet bilgisayarların yenilenmesi. Çocuklar, 30 yıl önce beton atılan ve tahrip olan bahçede oynuyorlar. Okul çevresindeki istinat duvarının çöken kısmı briketten yapılmış. Allah muhafaza bir göçük durumunda istenmeyen şeyler olabilir. Çocukların okul çevresinde oynayabilecekleri bir oyun parkı dahi yok. Neyi anlatacağımı da bilemiyorum, mezbelelik bir okulla karşılaştık.

KİMSE MASA BAŞI DEVRİMCİLİĞİ YAPMASIN!
Bunun üzerine Fenerbahçe taraftarları arasında bunu paylaştık, her birinden hangi yardım gelirse kabul edeceğimizi duyurduk. Çünkü derneğimizin öyle çok yüksek gelirleri yok. Dolayısıyla bu tür ağır yardımları da hayırsever destekleri ile yapabiliyoruz. İster beton, ister tuğla versinler, isterlerse dernek hesabımıza bağışta bulunsunlar. Sonrasında masa başında oturup ’devrimcilik’ yapmayın. ’Çocuğumuzu cemaatler alıyor, yobazlar bilmem nereye götürüyor’ demeyin. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Onların okuması, iyi bir ortamda Mustafa Kemal’in okullarında iyi birer eğitim alması için önce biz üzerimize düşenleri yapalım, sonra da konuşmaya hakkımız olsun.”

ÇOK DUYGULANDIM
Özbek, konuyla ilgili yaşadığı bir de anıyı anlatarak, şunları kaydetti:
“Oğlumun Amerika’daki arkadaşı sosyal paylaşım sitesinden bana yazdı; ’Serdar Amca, ben iyi bir Galatasaray taraftarıyım. Ancak orada çocuklara yönelik bir şeyler yapmaya çalıştığınızı öğrendim. Ben de buradan bir miktar para göndermek istiyorum’ dediğinde çok duygulandım. Yine Devrek ilçesinden doktor bir kızımız aradı. Ama hala masa başı devrimcilerin harekete geçmediğini görüyorum. Eğer geçmezlerse, onları her yerde deşifre edeceğim.”

’DEVRİMCİYİM DİYE GEZİNMESİNLER’

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 18 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 15 saat 30 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 22 saat 31 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 19 saat 35 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 19 saat 9 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 13 saat 24 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 23 saat 52 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 17 saat 59 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
18 saat 58 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 21 saat 25 dakika önce KAZA ; 2 YARALI