Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DERS İÇİN GİTTİLER, TOPLUMA DERS VERDİLER..!

DERS İÇİN GİTTİLER, TOPLUMA DERS VERDİLER..!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin Toplu Hizmet Dersi kapsamında, şehit aileleri ile bir araya geldikleri bildirildi.


EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Sosyal Bilgiler ÖğretmenliÄŸi 3. Sınıf öğrencileri Melis Kale, Bilge Nur Åžahin, Kübra Sönmez ve Aylin Evcil adına EreÄŸli FM’e konuÅŸan öğrenci Naciye Nur Kumru, Zonguldak’ın deÄŸerlerini araÅŸtırmak istediklerini söyledi. BaÅŸta taÅŸ kömürü, Osmanlı ÇileÄŸi ve elpek bezi gibi deÄŸerlerden haberdar olduklarını ancak en önemli deÄŸerin ise vatan uÄŸruna topraÄŸa düşen ÅŸehitler olduÄŸunu anlatan Kumru, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
EN DEÄžERLÄ°SÄ°NÄ° BULDULAR…
“ ’Åžehit aileleri bize emanet’ adlı projemiz ile ÅŸehitlerimizi unutmadığımızı göstermek, onları her daim hatırlatacağımızı anlatmak amacıyla çalışma yürüttük. Bu kapsamda, Karadeniz EreÄŸli’de bulunan bazı ÅŸehitlerin yakınlarını ziyaret ettik. Onlarla röportaj gerçekleÅŸtirdik. Bir bakıma onların yaÅŸadıkları sıkıntılara ortak olmak istedik. EdindiÄŸimiz bilgileri ise projemizle aynı ismi taşıyan dergimize aktardık. Bize iletilen en önemli istek ise ÅŸehit ailelerinin vatan toprağına düşen evlatlarının unutulmaması oldu.”
Kumru, öte yandan projeye öncülük eden Yardımcı Doçent Doktor OÄŸuzhan Karadeniz’e teÅŸekkür ettiÄŸini bildirdi.
ŞEHİT YAKINLARI İLE RÖPORTAJLAR
GiriÅŸinde Ä°stiklal Marşı ile Hüseyin Nihal Atsız’ın ’Kahramanlık’ ÅŸiirine yer verilen 32 sayfalık dergide ÅŸehitler OÄŸuzhan Demirdüyen, Ramazan Erdem, Noyan Aydın, Metin Çevik, Tayfun Demirbay, Kenan Döngel, Engin Özcan ve Asım Çömeten’in aileleri ile yapılan röportajlar görüldü/okundu.
DiÄŸer yandan derginin basımının ise Karadeniz EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapıldığı kaydedilerek Oda Sekteri Gündüz Acar’a teÅŸekkür edildi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran4
gülücük1
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo