Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEMİR; "DERECE HER ZAMAN BAŞARIYI SUNMAZ"

DEMÄ°R; "DERECE HER ZAMAN BAÅžARIYI SUNMAZ"

Eğitimci Alper Demir, Ereğli FM`in canlı yayın konuğu oldu.


EÄŸitimci, EÄŸitim Yöneticisi ve Artı4 Akademi Kurucularından Alper Demir, EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu Arzu ile Devri Âlem Programının konuÄŸu oldu.

 "Koç Ebeveynlik, LGS ve YKS de BaÅŸarı Algımız" gibi konuların ele alındığı programda konuÅŸan Demir, anne baba iliÅŸkisinin çocuÄŸun baÅŸarısını etkilediÄŸini söyledi.

“ Çocukları yapamadıklarından deÄŸil, yapabildikleri üzerinden motive edebiliriz. “ diyen Demir, “Ebedi mutluluk için akademik baÅŸarıdan medet ummaktan vazgeçmeliyiz. GeçiÅŸte yaÅŸadıklarımızla bugün ki nesli anlamaya çalışmak yanlış. Her ÅŸeyin nedeni anne babadır asla çocuk deÄŸildir. Elbette ki çocukların sorumlulukları var. Anne babalar özellikle 0-6 yaÅŸ arasında çocuÄŸum bir ÅŸey öğrensin kaygısına düşmemeli. Öğrenemeyen çocuk asla yoktur. Çocuk o yaÅŸlarda okula teneffüse çıkmak için gider. Baskılanmış umutsuz, mutsuz yetiÅŸmesinler. Oynamalarına izin verin. Kontrol sizde olsun. “ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Aşırı derecede konfora odaklandığında beyin öğrenmeyi bırakıyor. Öğrenmeye açık olmalıyız . Aşırı konfor olmaz.” görüşüne de yer veren Demir; Dünyanın en konforlu iki yeri vardır. Birincisi  anne karnıdır. her ÅŸey bedava , bütün gün uyuyorsunuz. Ä°kincisi ise mezar. Öldüğünüzde de 3-4 ayda beden çürüyor. Aşırı konfor insanı çürütür. Bazı alışkanlıklardan vazgeçmek lazım.Konfordan çıkınca öğrenmeye açık olursunuz.” dedi.

EreÄŸli FM canlı yayınında “EÄŸitimde baÅŸarı tek başına yetmeyecek. Hayal gücü yüksek çocuklar yetiÅŸtirmek zorundayız.” Ä°fadesini de kullanan Demir, “ Derece her zaman baÅŸarıyı sunmaz. Aileler çocuÄŸun kesif yolculuÄŸuna destek olmalı. 8 de öğrenciyi baskılarsak 9’u tatil gibi görüyor. YKS 9’un başında baÅŸlar. Matamatik ve Türkçe 10’da ergenlik dönemi rahat geçirir. 11 de % 60 AYT’yi etkiliyor. Çocuk buna hazır deÄŸilse 11 de yük altında eziliyor, hedef küçültüyor. ÇocuÄŸunuzla baÅŸtan doÄŸru yatırım yapmak önemli. Duygusal baÄŸ kuramazsanız onu ve davranışlarını yönetemezsiniz. Bilgiyi davranışa dönüştüren ÅŸey duygusal baÄŸlardır. BaÅŸarı, sabır inanç ve ritim gerektirir. BaÅŸarı için ortamdaki mutluluÄŸu ölçün. ”ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo