Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BELEDİYE HASTANE KURUYOR !

BELEDÄ°YE HASTANE KURUYOR !

Ereğli Belediyesi 30 dönüm alan üzerine Hayvan Hastanesi ve Bakım Merkezi kuruyor.


Türkiye’de 2004 yılında Hayvan Hakları Kanunu yürürlüğe girmeden önce Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kuran Kdz. EreÄŸli Belediyesi, yeni bir proje hazırlayarak 30 dönüm alan üzerine Hayvan Hastanesi ve Bakım Merkezi kuruyor. BaÅŸkan Halil Posbıyık’ın talimatıyla hazırlanan ve bir çok belediyeye de örnek olacak projenin alan çalışmalarına baÅŸlandı.

Türkiye’de Hayvan Hakları Kanunu yürürlüğe girmeden önce Zonguldak’ın ruhsatlı ilk Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni kuran Kdz. EreÄŸli Belediyesi, yeni bir proje için harekete geçti, 30 dönem alan üzerine Hayvan Hastanesi ve Bakım Merkezi kurmak için çalışmalara baÅŸladı.

Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık’ın talimatı üzerine hazırlanan ve bir çok belediyeye örnek olacak projenin alan çalışmalarına baÅŸlandı. Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Haluk Okur ve Atilla Bulak, Ä°mar Müdürü Özgür Uysal, Veteriner Ä°ÅŸleri Müdürü Erdal Terzi ve ilgili teknik ekiple birlikte projenin uygulanacağı OSB yolu üzerindeki 30 dönüm arsada son durum hakkında açıklamalarda bulundular.

BULAK:KDZ. EREÄžLÄ° BELEDÄ°YESÄ°’NÄ°N VETERÄ°NERLÄ°K HÄ°ZMETLERÄ°NÄ° DAHA DA GELÄ°ÅžTÄ°RECEĞİZ

Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, şunları söyledi:

“Ãœlkemizde sokak hayvanları konusu 30-40 yıldır çözülemeyen bir sorun. Sokak hayvanlarıyla alakalı ülkemizin çıkarmış olduÄŸu Hayvan Hakları Kanunu 2004 yılında yürürlüğe girdi. Mevcut baÅŸkanımız Halil Posbıyık’ın talimatlarıyla ülkemizde sokak hayvanlarıyla ilgili bir çalışma yapılmazken yada hayvan haklarıyla ilgili konuları kimse dillendirmezken Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin 2003 yılında yaptığı Köpek Barınağı sokak hayvanlarına hizmet vermektedir. Halihazırda 4 dönüm alanda ilgili yönetmelikler neyi emrediyorsa 3 veteriner hekim 8 işçi, 2 aracımızla 7 gün kesintisiz hizmet veriyoruz. Gelinen noktada alanımızın yetersiz olduÄŸunu düşünerek Orman Bölge Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Kdz. EreÄŸli Belediyesi’ne 30 dönüm alan tahsis ettiler. Bizim amacımız bu alanda belediyenin vermiÅŸ olduÄŸu veterinerlik hizmetlerini daha da geliÅŸtirerek özellikle Hayvan Hastanesi kısmında cerrahi hizmetleri de vererek hizmetlerimizin kalitesini artırmak istiyoruz.”

-OKUR: KEDİ, KÖPEK, VAHŞİ HAYVANLAR, KANATLI HAYVANLAR VE YENİ DOĞAN BÖLÜMLERİ İLE HASTANESİ OLACAK-

Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur ise açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün burada bölgemiz kentimiz için çok önemli bir projenin nasıl uygulanabileceÄŸini görmek için geldik. Kdz. EreÄŸli Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Bakım Evi ve doÄŸal yaÅŸam alanı olacak bu proje Batı Karadenizin en önemli merkezinden biri olacak. Projenin içerisinde 5 ayrı grup hayvan türü kedi, köpek, vahÅŸi hayvanlar, kanatlı hayvanlar ve yeni doÄŸan sokak hayvanları bakım üniteleri ile cerrahi müdahale gerektiren Hayvan Hastanesi bölümünden oluÅŸacak. Ä°dari yerler, giriÅŸler, insanların ziyaret edebilecekleri bölümler olacak. DoÄŸal hayatın içinde vahÅŸi hayvanlarında yaÅŸayabileceÄŸi bir bakım merkezi yapılıyor. Kdz. EreÄŸli Belediyesi her zaman insana, canlıya, doÄŸaya deÄŸer veren bir belediyedir. Sokak hayvanların yeri de bizde ayrıdır. 30 dönüm içerisinde farklı bir konsepte proje hazırlanmış. Bu konuda bize yardımcı olan orman Ä°ÅŸletmesi bürokratlarına da teÅŸekkür ediyoruz. Bize de düşen Batı Karadenizin en güzel tesisini buraya kurmaktır.”

BELEDÄ°YE HASTANE KURUYOR !

Ereğli Belediyesi 30 dönüm alan üzerine Hayvan Hastanesi ve Bakım Merkezi kuruyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo