13 o C Kdz. Ereğli

DEDEKARGINOĞLU KONUŞTU

Gündem 9 yıl 3 ay 10 gün 5 saat 7 dakika önce 2294

Haberi Paylaşın

Ereğli’de, Alevi Dedesi Mustafa Dedekargınoğlu, “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” isimli programın canlı yayın konuğuydu.

Alevi dedesi olması vesilesiyle, “Alevilik” ağırlıklı sorulara açık yüreklilikle cevap veren Dedekargınoğlu, “alevi-sunni kardeşliğinde sorun olmadığına, sorunu, bazı raht peşinde koşanların yarattığını” savundu.

Aleviliğin temelinden günümüze kadar geçen süreci kısa öz ancak anlaşılır dille özetleyen Dedekargınoğlu, Cami ile Cemevi arasındaki farkı da bağı da açıkladı. “Aşura” ile “Aşure” ayrımını da dile getiren Mustafa Dedekargınoğlu, Aleviliğin, her dönem kendini yenileyerek geliştiğinden, “Dedelikte demokrasinin işleyişine” kadar uzandı.

“Alevilik nedir?, Aleviler namaz kılar mı, oruç tutar mı?, Alevi Dedeliği nedir?, süreci nasıl işler?, Kerbela…” gibi bir çok soru karşısında, bilgi birikimini aktaran Mustafa Dedekargınoğlu, yaklaşık 2 saat süren program sonunda tüm sorulara yönelik kısa bir de özet geçti.

“Akışkan” şekilde süren programda Kapan dahi zaman zaman sorularını geciktirerek, Dedekargınoğlu’nun söylediklerini not alırken, yönelttiği “Alevi ile Sunni arasında ne gibi sorun var?” sorusuna Dedekargınoğlu’nun, “ben Aleviyim, sen Sunnisin. Yıllardır arkadaşız, dostuz aramızda hiç sorun oldu mu? Aslında Aleviler ile Sunni yada Şiiler arasında bir sorun yok. Bunu bir kısım rant çevreleri yaratıyor, var olmasını istiyor”” şeklinde net yanıt verdi.

“FİKRİ KAPAN’LA BURADA KONUŞALIM” PROGRAMINA KATILAN ALEVİ DEDESİ MUSTAFA DEDEKARGINOĞLU’NUN ’AKIŞKAN’ VE ’SÜRÜKLEYİCİ’ AÇIKLAMALARININ TEKRARI, 23 OCAK’TA (CUMA) SAAT 10.00’DE EREĞLİ FM’DE VE "EREGLİHAKİMİYET.COM" İLE EREGLİFM.COM.TR"DEN DİNLENEBİLECEK.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 12 saat 50 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 4 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 11 saat 3 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 8 saat 7 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 7 saat 41 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 5 saat 20 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
5 gün 1 saat 56 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 12 saat 24 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 6 saat 31 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 9 saat 57 dakika önce KAZA ; 2 YARALI