Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Cumhurbaşkanı Zonguldak’a geliyor!.

CumhurbaÅŸkanı Zonguldak’a geliyor!.

AK Parti Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Fatih Çakır, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın 5 Nisan ÇarÅŸamba günü Zonguldak’a geleceÄŸini açıkladı. Çakır, bu büyük buluÅŸmada yer almak isteyen vatandaÅŸlar için ÅŸehir merkezi, beldeler ve köylerden araçlar kaldırılacağını söyledi.

AK Parti Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe TeÅŸkilatı, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi çalışmalarını yoÄŸun bir ÅŸekilde sürdürüyor. AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Fatih Çakır, çalışmalar kapsamında, bazı Yönetim Kurulu Ãœyeleri ve Gençlik Kolları Yönetimi ile birlikte EreÄŸli Åžoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Deniz Ticaret Odası, Ä°lçeye baÄŸlı Çamlıbel, Emirali ve A. Sofular köylerini ziyaret etti. Çakır’a Deniz Ticaret Odası ziyaretinde EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal; köy ziyaretlerinde ise Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol ile Ormanlı Belde BaÅŸkanı Ä°smail Ãœstün de eÅŸlik etti.

Çakır, ziyaretlerde yaptığı konuÅŸmasında, mevcut sistemin hastalıklı bir sistem olduÄŸunu belirterek; “Milletimizin menfaatlerini korumak için aldığımız uçağımızı, topumuzu, tüfeÄŸimizi milletimizin üzerine doÄŸrultmak suretiyle yönetime el koymaya, darbe yapmaya çalıştılar. Anlaşılan o ki bu sistem hastalıklı bir sistem, sürekli darbe üretiyor.” dedi.

Ülkenin koalisyonlardan kurtulması gerektiğini ifade eden Çakır, şunları söyledi:

“Koalisyon olduÄŸu zaman ÅŸortla, eÅŸofmanla, pijama ile BaÅŸbakanı karşılayan medya patronlarına rastlarsınız. 400 Milletvekili kabul oyu verse dahi bunları vesayet kurumlarından Anayasa Mahkemesi veya çeÅŸitli kurum kuruluÅŸlarla engellerler. Bunların hepsini bırakıyoruz. Önce yaratanı Hakk’ı sonrada halkı tanıyan bir irade anlayışıyla, Kurucu Genel BaÅŸkanımız, ÅŸimdiki CumhurbaÅŸkanımız ’siyasette biz milletin gücünden baÅŸka bir güç tanımayız’ dedi. Bu söylem, her zaman AK Parti’nin felsefesi haline gelmiÅŸtir. Bundan dolayı, biz CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemize istikrar getireceÄŸinden yanayız. Hayır diyen cephede, 40 yıldır bu ülkede ÅŸehitler bırakan, gözyaşı döken alçak, hain PKK terör örgütü var. 15 Temmuz’da gördük, bir FETÖ terör örgütü var. Halka gitmek istemeyen, hatta bu güne kadar halkı küçük gören, halkla vatandaÅŸ arasına nifak koyup kendilerini vatandaÅŸ kabul edip Anadolumuzun yiÄŸit insanlarını da halk kabul eden anlayışların artık sonu geldi. Muktedir olmak istiyorlarsa faiz lobilerine, konsolosluklara, medya patronlarına ve vesayet kurumlarına deÄŸil halkın ayağına gitmek zorunda kalmalarını kabullenemiyorlar. Çünkü bu güne kadar bu halka göbeÄŸini kaşıyan adam, kömürcü, oduncu, makarnacı diye hafife aldıkları vatandaÅŸtan oy istemek zorundalar. Muktedir olmak istiyorlarsa, halktan en az yüzde 50’yi almak zorundalar.Bu bir siyasi parti meselesi deÄŸildir. Artık ekonomiyi canlandırma, bürokrasiden kurtulma zamanıdır. Düşünün, bir seçim geçiriyoruz, hükümet kurulacak, güvenoyu alması için 60 gün bekliyoruz. Türkiye’nin 1 gün bile beklemeye vakti yok. Ä°stikrar böyle bir ÅŸeydir. Ä°stikrar olduÄŸu zaman kimseye boyun eÄŸmezsiniz, sadece sizi 5 yıllığına seçen halka boyun eÄŸersiniz, halka hesap verirsiniz.Biz iktidara geldiÄŸimizde, ne aldatan ne aldanan olacağız dedik. Halkımıza hiçbir zaman yalan söylemedik. Eksiklerimiz, hatalarımız mutlaka olmuÅŸtur ama hiçbir zaman halkımızı aldatmadık, kimsenin de aldatmasına müsaade etmedik. AK Parti iktidara geldiÄŸinde 1 milyar dolara muhtaç olan Türkiye, sadece KOSGEB aracılığıyla esnafımıza faizsiz ve 1 yıl ödemesiz 11 milyar dağıtan bir ülke haline geldi. IMF’den borç alıyorduk. Borç alan emir alır. Borcumuzu ödedik, ilk önce ekonomik özgürlüğümüzü saÄŸladık. Emeklimize, memurumuza ve işçimize ne vereceksek kendimiz belirliyoruz; kendi göbeÄŸimizi kendimiz kesiyoruz. Bu noktada desteklerini bekliyoruz.

CÄ°VELEK: “BU KUTSAL BÄ°R GÖREVDÄ°R”

AK Parti heyetinin ziyaretinden duyduÄŸu memnuniyeti dile getiren Åžoförler Odası BaÅŸkanı Cevdet Civelek, referandum sürecinde insanların iyi bilgilendirilmesi gerektiÄŸini söyledi.Civelek, “Bu süreci insanlara iyi anlatmak lazım. Yanlış ve kirli bilgiler çok. Size baÅŸarılar diliyorum. Bu bir görevdir, kutsal bir görevdir. Ekonomi olsun, siyaset olsun çok karıştı. Durumlar çok kötüye gitmeden insanlar rahat bir nefes alsın. Ä°nÅŸallah güzel ÅŸeyler olur.” dedi.

ERDEM: “ALLAH TAYYÄ°P ERDOÄžAN’DAN RAZI OLSUN”

AK Parti heyetinin Deniz Ticaret Odası ziyaretinde konuÅŸan Oda BaÅŸkanı Ä°rfan Erdem, Türkiye’de halen daha 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin sıcaklığının olduÄŸunu söyledi.

Erdem, şöyle konuştu:

“15 Temmuz’u kaybetseydik, bugün sokakta birbirimizi öldürmekle meÅŸguldük. Allah Tayyip ErdoÄŸan’ı başımızdan eksik etmesin. Para kazanılır, kaybedilir, Oda BaÅŸkanı olursun, olmazsın, bütün ÅŸehir senin olabilir, milyon dolarların olur bunlar çok önemli deÄŸil; saÄŸlık ve istikrar önemli. Bunun için tek parti ve istikrar diyoruz.15 Temmuz, bizim için büyük bir dersti. Öyle istediÄŸin zaman devletin size verdiÄŸi silahla, benim verdiÄŸim vergiyle bana savaÅŸ açamazsın. O tankları, tüfekleri kim almış? Parasını kim vermiÅŸ? Onlar mı almışlar? Giydikleri ayakkabıları bile biz aldık, yedikleri ekmeÄŸi biz verdik önlerine. Kimin parasıyla kime kabadayılık yapıyorsunuz? En kötü siyasi istikrar, en iyi ihtilalden bir milyon defa daha iyidir. Bunu yaÅŸarsanız görürsünüz. 1960 ihtilalinde insanları ikiye ayırdılar, bir Demokrat Partili bir de Cumhuriyet Halk Partili diye. Bugün Tayyip ErdoÄŸan nasıl Reisi Cumhur? Halâ Adnan Menderes’in, o devirden gelen kin ve nefreti var. 1962’de Süleyman Demirel yine BaÅŸbakan Yardımcısı oldu, ne deÄŸiÅŸti? Halkın oyuna mani olabildin mi? Olamadın. Ama halk ne yaptı? 50 senedir Cumhuriyet Halk Partisine bir daha iktidar yüzü göstermedi. Bir 50 sene daha göstermez. Her ihtilalin arkasında Cumhuriyet halk Partisi vardır. SeçilmiÅŸ BaÅŸbakanı aldılar, astılar. Ne yapmış adam? Hiçbir ÅŸey yapmamış. Siyasi istikrar istiyorsan, siyasete saygı duyacaksın. Referandumda evet çıkmasını en son isteyecek olan Tayyip ErdoÄŸan, Binali Yıldırım bey. Binali bey ile 15 sene birlikte çalıştık, UlaÅŸtırma Bakanı iken her ay Bakanlıkta toplantı yapardık. Evet çıkmasını isteyecek olan Türkiye olmalıdır. Bunu sivil toplum kuruluÅŸları, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi, TÃœSÄ°AD, MÃœSÄ°AD istemeli. Bunu siyasetçinin istemesine gerek yok ki bu bir gerekçe, bu bir ihtiyaç. Halk Partisi buna neden hayır diyor? Hayıra alıştığı için hayır diyor. Ona evet dedirtemezsin. Beyazsa siyah diyor, yapısı o. Bu referandum Türkiye’nin kurtuluÅŸu, kimse farkında deÄŸil. Evet çıkmasını halk istemeli. Ben yüzde 70 evet çıkacak diyorum. Bu evetin oranı Türkiye’deki siyasi dengeleri de bozacak. Vesayet üzerine siyaset olmaz.”

KÖYLERDE KALABALIK KARŞILAMA

AK Parti heyetinin köy ziyaretleri, oldukça kalabalık ortamlarda coÅŸkulu bir ÅŸekilde geçti. Çamlıbel, Emirali ve A. Sofular köy ziyaretlerine, çok sayıda köy sakininin yanı sıra çevre köylerin Muhtarları da katıldı.AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır ile Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol’un referanduma iliÅŸkin bilgilendirme konuÅŸmalarını dikkatlice dinleyen Muhtarlar ve köy sakinleri, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili kafalarına takılan soruları sorup yanıt alma imkânı da buldular. Köylerde, yeni hükümet sistemine destek verileceÄŸi mesajı verildi.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo