Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü verdiği...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü verdiği...

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın sözünü verdiği bin 500 işçi kura ile belirlenecek


İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu:
"Talep doÄŸrultusunda baÅŸvurular baÅŸlayacak” 

 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Zonguldak ziyaretinde sözünü verdiÄŸi Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu'na bin 500 işçi alımı kura ile belirlenecek. 
Ä°ÅžKUR Ä°l Müdürü Gönül Demirsu, Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumuna alınacak bin 500 üretim işçisinin alımı konusunda açıklamalarda bulunarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışmasını tamamlamasının ardından talepler doÄŸrultusunda işçi alımı için baÅŸvuruların hemen baÅŸlayacağını belirterek “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bildiÄŸiniz gibi onay çıktı. TTK tarafından alt yapısı hazırlanıyor. Ä°ÅŸ baÅŸvurularını yönetmeliÄŸimiz gereÄŸi biz alacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ä°nÅŸallah 5 günde baÅŸvurularımızı alacağız. Ä°lanın açılması konusunda kurumumuza talepte bulunulması halinde akabinde baÅŸvuruları alacağız. YoÄŸunluk olacağının farkındayız. NöbetleÅŸe çalışarak hiçbir insanımızın baÅŸvuru yapamaması konusu söz olmaksızın bütün baÅŸvuruları alacağız” dedi. 
“Biz sadece baÅŸvuruları alacağız” 
Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu (TTK) alınacak bin 500 işçi alımının iki ÅŸekilde gerçekleÅŸebileceÄŸinin altını çizen Demirsu, “Kamuya işçi alınması ile ilgili iÅŸ kurumunun bir yönetmeliÄŸi var bu yönetmelik çerçevesinde iÅŸlemleri yürüteceÄŸiz. Biz sadece baÅŸvuruları alacağız. Ondan sonraki iÅŸlem sadece Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu’nun yetki çerçevesinde yönetmelik gereÄŸi yine noter kurası yapılacak. Noter kurasında alınacak bin 500 kiÅŸi ile ilgili iki yöntem uygulayabilir. Bin 500 kiÅŸiyi doÄŸrudan kuradan çekebilir ya da bin 500 kiÅŸiye karşı 4 katını yani 6 bin çekebilir kuranın ardından mülakat gerçekleÅŸtirilebilir. Tamamen bu yönetim kurulunda Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu’nun alacağı karara baÄŸlı” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo