Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR!..

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR!..

Alaplı Devlet Hastanesi BaÅŸhekimi Ozan Özlücan, oruçlu vatandaÅŸların mesai saatlerinde poliklinikten faydalanmakta yaÅŸadığı zorluklar nedeniyle gönüllü olarak iftardan sonra hasta muayene hizmeti veriyor. 

Genel cerrahi uzmanı Özlücan, başlattığı uygulama kapsamında hafta içi her gün 21.00-00.00 saatlerinde hastanedeki poliklinikte görevini sürdürüyor.

Ä°ftarın ardından hastaneye baÅŸvuran vatandaÅŸlar, muayene olmalarının yanı sıra tahlillerini yaptırabiliyor.

Başhekim Özlücan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan süresince gönüllü olarak iftardan sonra poliklinik hizmeti vermeyi sürdüreceğini, uygulamanın hastalar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Devlet hastanesinde uygulamanın ilk kez yapıldığını anlatan Özlücan, "Gündüz oruç nedeniyle hastaneye muayene için gelemeyen hastalar, iftardan sonra polikliniğe başvurabiliyor. Vatandaşların oruçluyken tahlil yaptırma ve muayene olma zorluğu nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için bu uygulamaya başladım, 5 günde 200 hastayı muayyene ettim." diye konuştu.

- "Acil servisteki yoğunluk azaldı"

Özlücan, ramazanın baÅŸlamasıyla gündüz polikliniÄŸe gidemeyen insanların acil servislerde yoÄŸunluk oluÅŸturduÄŸuna iÅŸaret ederek, "Uygulamanın baÅŸlamasıyla acil servislerdeki yoÄŸunluk da azaldı. Bu hizmeti duyan vatandaÅŸlarımız iftardan sonra hastanemize gelerek muayene oluyor. Gönüllü doktor arkadaÅŸlarımız olursa onlar da ramazan ayında gece mesaisi yapabilir." ifadelerini kullandı.

Muayene olan hastalardan Mustafa Öztürk de oruç tuttuÄŸu için gündüz polikliniÄŸe gidemediÄŸini, Özlücan’ın baÅŸlattığı uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdi. 

Ä°ftardan sonra hastaneye gelerek muayene olduÄŸunu belirten Öztürk, "GeçmiÅŸ yıllarda acil servislere gidiyorduk. Bu da orada gereksiz yoÄŸunluÄŸa yol açıyordu. Åžimdi uzman hekimimize muayene olabiliyor, tahlillerimizi yaptırabiliyoruz. Gerçekten çok güzel bir hizmet." görüşünü paylaÅŸtı.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo