Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOCUKLAR, “ÜNİVERSİTELİ“ OLDU

ÇOCUKLAR, “ÃœNÄ°VERSÄ°TELÄ°“ OLDU

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından hayata geçirilen "Çocuk Üniversitesi"ne kayıt yaptıran 65 öğrenciye 13 programda eğitim verilmeye başlandı.

BEÃœ Çocuk Ãœniversitesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Fatih BayramoÄŸlu,  projenin bilgilendirme toplantısında yaptığı konuÅŸmada, çalışmanın bilimsel nitelikte hazırlanmış programlardan oluÅŸtuÄŸunu söyledi.

Öğrencileri akademik açıdan zenginleÅŸtirmeyi, eÄŸitim hayatlarında becerilerine yatkın meslekler seçebilmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını anlatan BayramoÄŸlu, "Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri mesleksizliktir. Gençlerimiz meslek seçiminde daha çok ailelerinden gördüğü veya çevresinden duyduÄŸu bilgilerle hareket ediyor. Ä°ÅŸin mutfağında görerek meslek seçen öğrenci sayısı çok az" diye konuÅŸtu.

Bayramoğlu, "Çocuk Üniversitesi" kapsamında 13 program açtıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz burada meslekleri tanıyacak. Böylece mesleÄŸin kendisine uygun olup olmadığını görme fırsatı bulacak. Öğrencilerimiz beceri elde etmiÅŸ vaziyette buradan çıkacak. Yaklaşık bir yıldır planladığımız bir program. Akademisyenlerimiz birebir programların içeriÄŸini hazırladı. Amacımız bunu sürekli hala getirebilmek. Programımıza katılan 65 öğrencimiz var. Zonguldak’taki sosyal olanaklarının zayıflığı nedeniyle bu rakamları daha yukarılara çekmek istiyoruz. Burada nitelikli sosyal olanak sunma imkanımız ortaya çıkmış oldu. Umarım çocuklarımız bu programlardan gerekli verimi alır."  

Öğrencilerden Yiğit Ali Keleş de üniversitede eğitim görecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "Sınavlar yüzünden büyükler bile bazen üniversiteye gidemiyor ama biz bu yaşta üniversiteli olduk. Bu bakımdan çok mutluyuz" dedi.

Kadir Onar da projenin faydalı olacağını düşündüğünü belirterek, kendilerini geleceğe hazırlamaya çalışan akademisyenlere teşekkür etti.

İlkokul 4 ve 5. sınıf ile ortaokul öğrencilerinin kayıt yaptırdığı program 5 gün sürecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo