Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

PLANLI ESKİTME SÖYLEŞİSİ

PLANLI ESKİTME SÖYLEŞİSİ

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay Ereğli`deki söyleşiye katılacak.


Karadeniz EreÄŸli Dijital Medya ve Gazeteciler DerneÄŸi (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi ve Medyanın Tüketim Alışkanlıklarımızdaki Rolü” konulu bir söyleÅŸi etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirilecek.

Karadeniz EreÄŸli Dijital Medya ve Gazeteciler DerneÄŸi’nin (ERMED) ev sahipliÄŸinde düzenlenen “Planlı Eskitme Stratejisi ve Medyanın Tüketim Alışkanlıklarımızdaki Rolü” konulu söyleÅŸiye, Sakarya Ãœniversitesi Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Ãœyesi Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile Gazeteci-Çevirmen Hüseyin Aksakal konuÅŸmacı olarak katılacaklar.

Planlı Eskitme Stratejisi üzerine akademik çalışmalar yapan ve 2018 yılında “Planlı Eskitme Stratejisi Ãœzerine AraÅŸtırmalar: Sosyo-Psikolojik Bir DeÄŸerlendirme” adlı kitabı yayımlanan Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay’ın, Planlı Eskitme Stratejisi ve bu stratejinin türleri konusunda ayrıntılı bilgiler vereceÄŸi söyleÅŸide, Kdz. EreÄŸli’de uzun yıllardan bu yana gazetecilik yapan Gazeteci-Çevirmen Hüseyin Aksakal da, Medyanın Tüketim Alışkanlıklarımızdaki Rolü’nü ele alacak. SöyleÅŸide, “EÅŸyalarımızın miadının ne zaman dolduÄŸuna kimler karar veriyor?Teknolojideki olaÄŸanüstü geliÅŸim ve ilerlemeye karşın, neden eÅŸyalarımızın ömrü uzamıyor,aksine kısalıyor?Gerçekten son teknolojiyi mi kullanıyoruz yoksa ÅŸirketlerin kullanmamızı uygun gördüğü kadarını mı?Tüketicinin, satın aldığı üründen ne zaman ayrılacağına kendisinin karar veremiyor olması etik mi?”gibi sorulara yanıtlar aranacak.

SöyleÅŸi, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 14.00’te, KeleÅŸler Park Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleÅŸtirilecek.

Karadeniz EreÄŸli Dijital Medya ve Gazeteciler DerneÄŸi (ERMED) BaÅŸkanı DoÄŸan Gönüllü, EreÄŸli’de yaÅŸayanları ERMED’in düzenlediÄŸi söyleÅŸi etkinliÄŸinde buluÅŸmaya davet ederken, “Toplumsal sorunlara olan duyarlılığımızın ve toplumu bilgilendirmeye yönelik misyonumuzun yansımalarından biri niteliÄŸindeki söyleÅŸi etkinliÄŸimize, Planlı Eskitme konusuna merak ya da ilgisi olan, insanlığın hızlı ve sürekli bir tüketici haline getirilmesinden rahatsızlık duyan ve bu konuya kafa yoran tüm meslektaÅŸlarımızı ve yurttaÅŸlarımızı davet ediyor;birlikte bilgilenelim, birlikte sorular soralım ve tartışalım diyoruz.”dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo