Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CİNSİYET KOTASI!

CÄ°NSÄ°YET KOTASI!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde Cumhuriyet Kadınları DerneÄŸi (CKD) Karadeniz EreÄŸli Åžubesi BaÅŸkanı Nur ErdoÄŸan, kadın hakları mücadelesinde ilk talep edilen hakkın siyasal haklar olduÄŸunu bildirdi.


ErdoÄŸan, dernek evinde CKD yönetim kurulu adına düzenlediÄŸi basın toplantısında yaptığı konuÅŸmada, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 83’üncü yıldönümünü kutladıklarını söyledi.
Aradan geçen 83 yılda, demokrasinin erkek egemeninde olduÄŸunu savunan ErdoÄŸan, “Cumhuriyet devrimi, özünde bir kadın devrimidir. Atatürk, Türk kadınına siyasal haklar verirken, kadını-erkeÄŸi ile eÅŸit, çaÄŸdaÅŸ ve gerçekten demokratik bir ülke hedeflemiÅŸti” dedi.
Talep Açık: Cinsiyet Kotası Koyun
Kadınların, siyasette ve karar mekanizmalarında eşit katılımının sadece kadınlara ait sorunların değil tüm sorunların çözümü için tek çare olduğunu belirten Erdoğan, şu sözlerle konuştu:
“Nüfusun yarısını oluÅŸturan kadınların yerel ve ulusal parlamentolarımızda eÅŸit temsilini istemek salt bir eÅŸitlik talebi deÄŸil, özünde demokrasi talebidir. Gerçek demokraside yaÅŸamak isteyen her birey, özelliklede siyasetçi ve ülke yöneticileri, derhal eÅŸit temsili saÄŸlayacak uygulamaları yaÅŸama geçirmek zorundadır. Bunun için tek çare cinsiyet kotası uygulamasıdır. Önümüzdeki süreçte TBMM’de Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi Uyum Yasaları Paketi içerisinde, siyasi partiler ve seçim yasalarında deÄŸiÅŸiklikler yapılacaktır. Biz, CKD olarak, bu sürçe yüzde 50’lik cinsiyet kotası uygulamasının yasalaÅŸtırılmasını talep ediyoruz.
BaÅŸta iktidar partisi olmak üzere TBMM’de gurubu bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz. En geç 8 Mart 2018 tarihine kadar yüzde 50’lik cinsiyet kotası uygulamasını yasalaÅŸtırın. Bu görevi yapmayan siyasi partilerin, demokrasiden bahsetmeye hakları ve hadleri yoktur. Ayrıca, demokratik kitle örgütlerine bu konuda dayanışmak ve birlikte mücadele etmek üzere çaÄŸrıda bulunuyoruz.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo