Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çin Uydu Konumlama Ofisi ile işbirliği anlaşması yapıldı

Çin Uydu Konumlama Ofisi ile işbirliği anlaşması yapıldı

Uluslararası Küresel Konumlama Sistemleri İzleme Ağı...


Türkiye’nin üyesi olduÄŸu Asya Pasifik Uzay Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü (APSCO) ÅŸemsiyesi altında yürütülmekte olan Uluslararası Küresel Konumlama Sistemleri Ä°zleme Ağı (IGMA) Projesi kapsamında, Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi Geomatik MühendisliÄŸi Bölümü ile Çin Uydu Konumlama Ofisi (CSNO) arasında iÅŸbirliÄŸi anlaÅŸması imzalandığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Çin’in ABD’nin Küresel Konumlama Sistemi GPS’e alternatif olarak geliÅŸtirmekte olduÄŸu Beidou Uydu Konumlama Sistemi’ne ait bir izleme istasyonu BEÃœ'nün kampüsüne kurulacak ve buradan elde edilecek gözlemlerle yeni uydu konumlama sisteminin performans testlerinin yanı sıra atmosfer ve meteoroloji üzerinde de çalışmalar yapılabilecek.
Ä°zleme istasyonundan Çin dışında tüm üye ülkelerde sadece bir istasyon bulunurken, Türkiye’de ODTÃœ’den sonra ikinci istasyon BEÃœ'de kurulmuÅŸ olacak. Türkiye'ye tanınan bu ayrıcalıkta Zonguldak Bülent Ecevit Ãœniversitesi Geomatik MühendisliÄŸi Bölümü’nün uzay teknolojileri konusunda bugüne kadar gerçekleÅŸtirdiÄŸi uluslararası düzeydeki çalışmaların önemli rolü bulunuyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo