Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Cilt Lekeleri Sağlığı Tehdit Ediyor!..

Cilt Lekeleri Sağlığı Tehdit Ediyor!..

Uzman Estetisyen Neslim Güngen, cilt lekelerinin sağlığı tehdit ettiğini söyledi.


Uzman Estetisyen Neslim Güngen, “Cilt lekeleri bilindiÄŸi üzere kiÅŸileri görsel açıdan zor durumda bırakıp depresyona bile sürükleyebilmektedir. KiÅŸiler aynaya baktıklarında pürüzsüz ve eÅŸit ton rengine sahip bir yüz ile karşılaÅŸmak isterler, bunu göremeyenler için sorun gitgide büyür” dedi.
Her cilt ve her lekenin ayrı hikayeye sahip olduÄŸunu ifade eden Güngen, “Dolayısı ile ayrı uygulamalar ile doÄŸru sonuçlar alınabilir. Peki cilt lekesi nedir ve neden oluÅŸur? Cildin yüzeysel kısmında ya da derin tabakasında melanin birikmesi sonucu leke oluÅŸabiliyor” diye konuÅŸtu.
Cilt lekelerinin sebeplerinin oldukça çeÅŸitli olduÄŸunu kaydeden Güngen, “GüneÅŸ ışığına fazla maruz kalma, gebelik gibi hormonal deÄŸiÅŸimler, doÄŸum kontrol ve kortizon gibi ilaç tedavisi kullanımı, doÄŸuÅŸtan veya çocukluk döneminde oluÅŸan nedeni bilinmeyen lekeler, ailesel (genetik) nedenlerle oluÅŸanlar gibi sebepleri bulunabilir. Bu cilt lekelerinin bazıları önemli saÄŸlık sorunlarına neden olabileceÄŸi gibi bazı lekeler ise herhangi bir saÄŸlık sorununa neden olmaz fakat kiÅŸiyi mutsuz eden önemli bir kozmetik rahatsızlık yaratır. Bu tür durumlarda cilt mat, donuk, pürüzlü bir görünümde olur ve kiÅŸinin kapatıcı veya makyaj yapmadan dışarı çıkamamasına neden olur” ifadelerini kullandı.

“Cilt lekesinde öncelik lekeyi tanımaktır”

Uzman Estetisyen Neslim Güngen, “Hormonal geçmiÅŸi olan leke veya güneÅŸ sonrası; doÄŸum sonrası, sivilce-akne sonrası oluÅŸan tüm lekeler için öncelik lekeyi baskılayabilmek ve dolayısı ile de olabildiÄŸince azaltmaktır. Daha sonra sırası ile lekeden kurtulmak adına iÅŸlemler uygulanmaktadır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo