Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"ÇOK PİŞMANIM " DEDİ !

"ÇOK PİŞMANIM " DEDİ  !

Ereğli`de, bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü.


Ereğli'de, bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü.
01 Mayıs 2023 tarihinde, Yeşim Sönmez, Ömerli Mahallesindeki Kaynarca Konutlarındaki ailesinin yanına motosikleti ile gitmek istediği sırada, bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra ayrıldığı Başaran Çelikoğlu (40) tarafından pompalı tüfek ile ateş ederek öldürülmüştü.
Ardından Beycuma Kapalı Ceza ve Ä°nfaz Kurumu’na konulan ÇelikoÄŸlu, bugün Karadeniz EreÄŸli Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı.
Mahkemede yapılan sorgulaması sonucunda, “Tasarlayarak Adam Öldürme Suçundan AğırlaÅŸtırılmış Müebbet Hapse” mahkum edilen ÅŸahısın cezası Hâkimi ‘Ä°yi hal’ kararı ile “Müebbet Hapse” çevirdi. Cinayet zanlısı BaÅŸaran ÇelikoÄŸlu, SEGBÄ°S ile katıldığı karar mahkemesinde gözyaÅŸlarına boÄŸuldu. Kararı gözyaÅŸları içerisinde dinleyen ÇelikoÄŸlu ‘KeÅŸke böyle bir ÅŸey olmasaydı. Çok piÅŸmanım’ dedi. 
AÄ°LESÄ° Ä°SYAN ETTÄ°!
Bu arada, mahkemenin kararına ise Talihsiz kadının ailesi sert tepki gösterdi.
YeÅŸim Sönmez’in annesi Emine Leyla Sönmez’in, kararın açıklanması üzerine adeta ‘isyan’ ederek, “Böyle bir olayda bu nasıl karar? Tasarlayarak adam öldürme suçu sabit bir katile nasıl olur da iyi halden indirim yapılır!..” ÅŸeklinde bağırdığı duyuldu.
Baba Sönmez de, verilen kararı doğru bulmadıklarını ve davayı İstinaf Mahkemesine götüreceklerini söyledi.
OLAY NASIL OLMUÅžTU?
Zaman zaman kendisi ile görüşmek isteyen BaÅŸaran ÇelikoÄŸlu’nun taleplerine yanıt vermeyen YeÅŸim Sönmez, 30 Nisan 2023’de akÅŸam saatlerinde iÅŸ yerinden motosikleti ile aynı mahallede ikamet eden ailesinin yanına gideceÄŸi sırada, BaÅŸaran ÇelikoÄŸlu’nun kullandığı otomobil tarafından yolu kesilmiÅŸti.
İddiaya göre yaşanan tartışma sırasında aracından aldığı pompalı tüfek ile iki kez ateş ettiği Yeşim Sönmez, başına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ereğli Devlet Hastanesinde kurtarılamamıştı.
36 yaşında hayata gözlerini yuman talihsiz kadın, memleketi Safranbolu Ä°lçesine baÄŸlı GündoÄŸan Köyü’nde topraÄŸa verilmiÅŸti.
Olayı gerçekleÅŸtiren, Saltıkova Belediyesinde Ä°tfaiye eri olarak çalıştığı öğrenilen BaÅŸaran ÇelikoÄŸlu ise Çaycuma’da yakalanmasının ardından cezaevine konulmuÅŸtu.
BaÅŸaran ÇevikoÄŸlu’un bir süredir YeÅŸim Sönmez’i rahatsız ettiÄŸi belirtilmiÅŸ, YeÅŸim Sönmez’in daha önce evlenip boÅŸandığı ve 12 yaşında bir kız çocuÄŸunun olduÄŸu öğrenildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün2
şaşkın1
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo