Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP’Lİ KADINLAR, İDAM KONUSUNDA İKİYE BÖLÜNDÜ

CHP’LÄ° KADINLAR, Ä°DAM KONUSUNDA Ä°KÄ°YE BÖLÃœNDÃœ

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki CHP üyesi kadınlar, çocuklara cinsel saldırı uygulayanlara karşı ortaya atılan yaptırımlar konusunda ikiyi bölündü. Kimisi kimyasal hadım cezasına olumlu bakarken kimisi ise bu suçları iÅŸleyen kiÅŸilerin cinsel organlarının kesilerek meydanlara atılması fikrini öne sürdü.


Çocuk istismarına karşı tepki göstermek amacıyla CHP Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe Kadın Kolları’nca eylem planı düzenlendiÄŸi bildirildi.
Partinin ilçe Kadın Kolları BaÅŸkanı Zerrin Yılmaz ErdoÄŸan, örgüt binasında yapılan basın toplantısında konuÅŸmasında, her geçen yeni gün çocuklara uygulanan saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bunu önlemenin ise Devlet’in birinci önceliÄŸi olması gerektiÄŸini anlatan ErdoÄŸan, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini saÄŸlamak hükümetin en öncelikli sorumluluÄŸuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. Ä°ktidarın baÅŸkanı bugün çıkmış “çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceÄŸiz, bu toplumsal bir dinamittir” diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi “söylediÄŸi baÅŸka yaptığı baÅŸka” olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaÅŸta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eÄŸitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, “Çocuk Ä°stismarı” mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiÅŸtir. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluÅŸturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuÅŸ yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceÄŸiz.”

“Ä°dam dışında baÅŸka önlemler alınmalı”
Zerrin Yılmaz ErdoÄŸan, gazetecilerin, çocuk istismarı yapan kiÅŸilere karşı ’idam’ ya da ’hadım’ cezaları konusu hatırlatılması üzerine de, “idam baÅŸka bir olay ama kimyasal hadım olabilir. Bu istismarı uygulayan kiÅŸinin hasta olduÄŸuna inanıyoruz. Bunların düzelmeyeceÄŸini ve toplumdan bir ÅŸekilde arındırılması gerektiÄŸine inanıyoruz. Toplumun bir ÅŸekilde bunlardan korunması gerektiÄŸine inanıyoruz. Ä°dam dışında baÅŸka önlemler alınmalı kimyasal hadım olabilir mesela” diye konuÅŸtu.

“Erkeklik organını balta ile kesilmeli”
Farklı yönde görüş bildiren CHP Üyesi 65 yaşındaki İnsaf Kılıç ise çok ilginç bir öneri getirerek şu ifadeleri kullandı:
“O kiÅŸileri halkın önünde getirip erkeklik organını balta ile kesmeleri, bu durumun herkese gösterilmesi lazım. Aslında olay bu kadardır. Markette alışveriÅŸ yapan annenin yanındaki 5 yaÅŸlarındaki kızına yanaşıp söylemeye bile dilin varmadığı ÅŸeyler yapılabiliyorsa Türkiye’nin tedaviye ihtiyacı var demektir. Türkiye hastadır.”  

“Dur” diyecekler
Öte yandan CHP Kadın Kolları üyeleri saat 12.00’dan itibaren gün içinde toplu taşıma araçlarında ve merkezi alanlarda oturarak farkındalık oluÅŸturacak ÅŸekilde ’çocuk istismarı suçtur’, ’kadına ÅŸiddet suçtur’ yazılı görsellerle kaplanmış kitaplarla sessiz okuma eylemi yapacaklar. Yine 20:30’da da #Çocuk Ä°stismarına Son, #Kadınlar Durmayacak "hashtag" iyle sosyal medya eylemi gerçekleÅŸtirecekler.

CHP’LÄ° KADINLAR, Ä°DAM KONUSUNDA Ä°KÄ°YE BÖLÃœNDÃœ

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki CHP üyesi kadınlar, çocuklara cinsel saldırı uygulayanlara karşı ortaya atılan yaptırımlar konusunda ikiyi bölündü. Kimisi kimyasal hadım cezasına olumlu bakarken kimisi ise bu suçları iÅŸleyen kiÅŸilerin cinsel organlarının kesilerek meydanlara atılması fikrini öne sürdü.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo