Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇEVRE DUYARLILIĞI

ÇEVRE DUYARLILIĞI

Ereğli’de, ilkokul öğrencileri çöp toplama yarışması düzenlendi.


İlçeye bağlı Bakırlık Köyündeki Çınar Boru İlkokulunda öğretmen Ebru Cengiz, yaptığı açıklamada, öğretmenler Yasin Cengiz ve Muharrem Döngelli ile birlikte hazırladıkları projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Cengiz, proje kapsamında, okul öğrencilerinden oluşan Kırmızı; Mavi ve Yeşil renkli formalar giydirilmiş öğrencilerin, öğretmenleri eşliğinde köy civarında çevreye atılan çöpleri topladıklarını belirten Cengiz, şöyle dedi:

“Yaptığımız araştırmada, köy civarının çöp atıkları ile dolu olduğunu belirledik. Bu amaçla, aynı zamanda doğaya karşı sorumluluğumuzu da göz önüne alarak öğretmen arkadaşlarımızla birlikte böyle bir projeyi hazırladık. Bu kapsamında, okul öğretmenleri eşleğinde takımlara ayrılan öğrenciler arasında çöp toplama yarışması yapıldı. Öğrencilerimizin topladığı çöpleri, köydeki çöp konteynerlerine koyduk. Bu sayede köyümüzün daha temiz olmasını sağladığımıza inanıyoruz. Yarışmaya döndürdüğümüz etkinliğimiz sonunda üç takımımızı da birinci ilan ederek, öğrencilerimizi pasta ikramı ile ödüllendirdik.

Amacımız bir yandan farkındalık yaratmak, diğer yandan ise öğrencilerimizin çevreye daha duyarlı olmalarını sağlamaktı. İnşallah bu projemiz bir farkındalık yaratır, köy halkının çevreye daha duyarlı olmasını sağlar diye ümit ediyoruz.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Sakin köylü

07 Kasım 2019 - 15:13

Tebrikler

Yorum Yazın

Canlı Radyo