Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Cep Telefonu Depresyon Yapıyor!..

Cep Telefonu Depresyon Yapıyor!..

Cep telefonu sinyali beyin hücreleri üzerinde depresyon etkisi oluşturuyor.


Yapılan bir araştırmada iş hayatında yaşanan tükenmişlik sendromunun kaynağının stres olduğunu tespit edildi. Araştırmanın sonuçlarıyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Cep telefonu sinyalinin beyin hücreleri üzerinde depresyon etkisi oluşturduğu, sık ve uzun süreli konuşmaların baş dönmesine (vertigo) yol açtığı bildirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, halk arasında baş dönmesi olarak bilinen vertigonun, her yaş grubunda görülebileceğini belirtti.

Rahatsızlığın iki türü olduğuna işaret eden Bolayır, iyi huylu tabir edilen, mevsimsel özellik gösteren, yatarken sağa sola dönüldüğünde, hareket edildiğinde veya kafanın oynatılması durumunda görülen pozisyonel vertigoda, bulantı ve kusmanın yaşanabileceğini söyledi. Sık görülen pozisyonel vertigonun orta yaş kadınlarda ağırlıklı seyrettiğine dikkati çeken Bolayır, rahatsızlığın diğer yaş gruplarında ve erkeklerde de görülebildiğini aktardı.

Prof. Dr. Bolayır, beyindeki rahatsızlıktan kaynaklanan santral vertigoda ise işitme kaybı yaşanabileceğini ve çift görmenin gelişebileceğini, bunun da beyinde oluşan tümörden kaynaklanabileceğini vurguladı.

 

Cep Telefonu Etkisi

Radyasyon ve vitamin eksikliğinin baş dönmesi ataklarının ortaya çıkmasına neden olduğunu dile getiren Bolayır, şunları kaydetti:

’’Telefon ve diÄŸer cihazlardan çıkan radyasyon, vertigoya yol açabiliyor. Cep telefonu sinyali, beyin hücreleri üzerinde depresyon etkisi yaratıyor. Cep telefonunun yaydığı radyasyon, vertigo ataklarına neden oluyor. Gereksiz ve uzun görüşmelerden kaçınmalıyız. B12 vitamini eksikliÄŸi, folik asit yetmezliÄŸi ve anemi sonucu da baÅŸ dönmesi geliÅŸebilir.’’

Prof. Dr. ErtuÄŸrul Bolayır, tedavi edilmeyen basit vertigo atağının, kronikleÅŸerek baÅŸka sistemlere de etki edebileceÄŸini vurguladı. Hastalığın kesinlikle önemsenmesi gerektiÄŸini belirten Bolayır, ’’Hastalığın kronikleÅŸmesi vertigo ataklarını sıklaÅŸtırır, yaÅŸam kalitesini düşürür’’ dedi.

Baş dönmesinin çocuklarda da görülebildiğine işaret eden Bolayır, günlük yaşamdaki yoğun stres, teknolojik gelişme, gürültü ve hava kirliliğinin bu duruma yol açtığını sözlerine ekledi.

 

Aktüel Psikoloji

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo