Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çaturoğlu ve Çakır’a köylerde tam destek

ÇaturoÄŸlu ve Çakır’a köylerde tam destek

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu partisinin EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır ile birlikte Zindancılar ve Osmanlar Köylerini ziyaret etti. ÇaturoÄŸlu ile Çakır iki köyde de vatandaÅŸların referanduma ’Evet’ desteÄŸi vereceklerini söylemesi ile büyük moral depoladı. 
AK Parti Zonguldak Meclisi üyeleri Ali Tarakçı ve Kazım Beceren’in yanı sıra parti yöneticileri, belde baÅŸkanları, gençlik kolları üyeleri ile birlikte ilk olarak Zindancılar Köyü’nü ziyaret etti. Zindancılar köyünde yapılan konuÅŸmaların ardından toplantıya katılan kadınlar referandumda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı desteklediklerini belirterek referandumda ’Evet’ oyu kullanacaklarını söyledi.
Osmanlar Köyü’nde de büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Milletvekili ÇaturoÄŸlu ile Çakır, vatandaÅŸların sorunlarını dinledi.
Burada halka hitaben bir konuÅŸma yapan AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır 1923’te kurtuluÅŸ savaşının yaÅŸandığı zor günlerden sonra Cumhuriyet’in kurulduÄŸunu ve 1945’e kadar tek partili sistemle yönetildiÄŸini söyledi. Türkiye’nin tıpkı bu gün olduÄŸu gibi sistem deÄŸiÅŸikliÄŸine giderek çok partili sisteme geçtiÄŸini anlatan Çakır, iç ve dış müdahalelerle bundan sonra her 10 yılda bir darbe yapılarak ülkenin kalkınmasının önünün kesildiÄŸini vurguladı.
Sadece 28 Åžubat ve 2001 yılındaki krizin faturasının Türkiye’ye bedelinin 300 milyar doların üzerinde olduÄŸunu söyleyen Çakır, “Türkiye koalisyonlar döneminde çok ağır bedeller ödedi. 15 yıllık AK Parti iktidarında neler yapıldığını görüyorsunuz. 2002’de AK Parti iktidara geldiÄŸinde kasa tam takır kuru bakır. Ä°ktidara gelir gelmez kurucu genel baÅŸkanımız CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan milletten kesilen ve tasarruf fonların biriktirilen paraları ’Devletin, millete borcu olamaz’ diyerek nemaların hepsini ödedi. SSK ve Devlet hastaneleri ayrıydı, işçilerin yoÄŸun olduÄŸu yerlerde SSK hastaneleri, memurların yoÄŸun olduÄŸu yerlerde devlet hastanelerinde kuyruklar vardı. Hastaneleri birleÅŸtireceÄŸimizi söylediÄŸimizde bu günkü CHP o günde ’Hayır, birleÅŸtiremezsiniz, sistem çöker’ dedi. Hastaneleri birleÅŸtirdik, sistem çöktü mü? Elbette çökmedi. Hamd olsun bu gün Türkiye’de saÄŸlık alanında halkımıza Avrupa standartlarının üzerinde hizmet veriliyor. Vatandaşımızın çocuÄŸu olurdu, hastane parasını ödeyemediÄŸi için çocuÄŸu rehin kalırdı. Eczane kuyruklarını herkes hatırlıyordur. Ä°steyen, istediÄŸi eczaneden ilacını alacak dediÄŸimizde ’Devlete kimse ilaç vermez’ dediler, bu gün 15 yıl önceki fiyatlardan daha ucuza devletimize ilaç veriliyor, halkımız gidip istediÄŸi eczaneden ilacını alabiliyor. EreÄŸli’den Düzce’ye giden yolu hatırlayın, bir geliÅŸ bir gidiÅŸ vardı. Önünüze bir sac kamyonu çıkar Akçakoca’ya Düzce’ye kadar onu takip etmek zorunda kalırdınız. Sollamaya kalktığınızda bir çok ölümlü kaza olurdu. Bu gün hamd olsun duble yol ve tünellerle insanlarımız rahat bir ÅŸekilde seyahatlerini yapabiliyorlar. Önceden IMF’den bir memur gelir BaÅŸbakanımızı sorguya çeker ’Memura ÅŸu kadar zam yapamazsın, emekliye ÅŸu kadar zam yapamazsın’ derdi. ’Borç alan emir alır’ atasözünde olduÄŸu gibi. Birde kalkarlar özgürlükten, bağımsızlıktan bahsederlerdi. Bu gün hamd olsun IMF’yi gönderdik, memurumuza, emeklimize ne kadar ödeyeceÄŸimizi elimizdeki imkanlar dahilinde kendimiz karar veriyoruz. EÄŸer biz 15 senedir deÄŸil 30 senedir tek başına iktidar ile yönetilseydik Türkiye çok daha ileride olacaktık. Bu PKK belasını başımıza kim saldı? Bizim bir insansız hava aracımız yoktu. ABD ve Ä°srail’den istihbarat desteÄŸi isterdik. Onlarda dolu olan yeri boÅŸ, boÅŸ olan yeri dolu gösterirler, yılarca boÅŸ daÄŸlara tepeleri bombalattırdılar. Bu gün hamd olsun kendi insansız hava aracımızla tepelerine biniyoruz. Acemi erlerle terörle mücadele etmeye çalıştık, binlerce ÅŸehit verdik. Bu gün ise profesyonel askerlerimizle terörle mücadele ediyor ve kökünü kurutuyoruz. Hiçbir yerde kafalarını kaldıramıyorlar, tepelerine çöküyoruz. Hepsi kaçmak zorunda kalıyor ” dedi.
Çakır artık birilerinin yazdığı senaryoda figüranlık oynayan Türkiye olmadığını, kendi yazdığı senaryoda başrol oynayan güçlü Türkiye olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminde devleti faiz baronlarının, askerlerin, zenginlerin ve medya patronlarının değil halkın yöneteceğini ifade eden Çakır, millete tanınan bu hakkın geri tepilmemesi gerektiğini vurguladı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu’da konuÅŸmasında halkın istemediÄŸi hiçbir gücün yeni sistemle beraber asla ülke yönetimine gelemeyeceÄŸini ifade etti. CHP’nin CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde kendi içerisinde bir isim çıktığında seçilemeyeceÄŸini bildiÄŸi için saÄŸ görüşlü Ekmelettin Ä°hsanoÄŸlu’nu aday gösterdiÄŸini vurgulayan ÇaturoÄŸlu, CHP’ye sol kesim tarafından beÄŸenilen Eski CumhurbaÅŸkanı Ahmet Necdet Sezer’i aday göstermelerini isteyerek ’Hodri meydan’ çekti. Hafta sonu katılacağı ve gurbetçilerle bir araya geleceÄŸi programların Almanya’nın tutumu nedeniyle iptal edildiÄŸini anlatan ÇaturoÄŸlu, Haçlı seferlerinin bu günde devam ettiÄŸinin net bir ÅŸekilde görüldüğünü söyledi. ÇaturoÄŸlu konuÅŸmasında ÅŸu sözleri sarf etti: “Biz duygusal bir milletiz ve affediyoruz. Ama bu ecnebiler böyle deÄŸil. 100 yıllar önce Anadolu topraklarında Haçlı seferleri sırasında kaybettikleri şövalyeleri halen unutmuyorlar. Avrupa BirliÄŸi ülkeleri Hristiyan Kulübü olduklarını ispatlarcasına Papa ile birlikte toplantı yapıp resim verdiler. Onların gözünde Recep Tayyip ErdoÄŸan Anadolu topraklarında durdurup imha eden Selçuklu Sultanı Kılıçarslan gibi. Yine ÅŸarkın sevgili sultanı Selahattin-i Eyyubi. Biliyorsunuz Selahattin-i Eyyubi Kudüs’ü haçlılardan geri alan kumandandır. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar çünkü Türkiye; onların dünya üzerindeki hakimiyetleri ve sömürü düzenleri için büyük bir tehlike. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar Allah’ında bir hesabı var, bu milletinde bir hesabı var” dedi.

“Zonguldak’ın 16 Nisan’dan sonra büyük ÅŸehir yapılacağı söylemi yalandır”
Milletin yaÅŸam tarzına, inancına ve kültürüne saygı göstermeyenlerin bu sistemle yönetime gelemeyeceÄŸini ve bu nedenle CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemine karşı çıktıklarını vurgulayan ÇaturoÄŸlu, yeni sistemle ilgili olarak ortaya atılan yalanlara da tek tek yanıt verdi. Zonguldak genelinde yürütülen kampanyalar sırasında Zonguldak’ın BüyükÅŸehir yapılacağı, herkesin ineÄŸinden tavuÄŸundan vergi alınacağı yalanının ortaya atıldığını ifade eden ÇaturoÄŸlu “Bu 18 madde geçerse Zonguldak Büyük ÅŸehir olacakmış. Ä°nekten, köpekten, tavuktan, kediden vergi alınacakmış. Köyün tapulu malları belediyelere geçecekmiÅŸ. Muhtarlar belediyelere baÄŸlanacak ve hatta CumhurbaÅŸkanı isterse tüm muhtarları görevden alacakmış. CumhurbaÅŸkanımızın muhtarlarla son derece iyi iliÅŸkileri var. Bir kere bu söylem bunu zedelemeye yönelik. Ä°kincisi bu referandumun içerisinde büyükÅŸehir ile ilgili hiçbir ÅŸey yok. BüyükÅŸehir meselesi TBMM’de kabul edilen kanunla yapılmıştır. O’nun nüfus sınırlaması da 750 bindir. Bundan sonra sayının yukarı yada aÅŸağı çıkarılması CumhurbaÅŸkanının deÄŸil TBMM’nin tasarrufundadır, yetkisindedir. 16 Nisan’dan sonrada yine TBMM’den çıkacak bir kanunla olacak bir meseledir. Biz bu referandumdan ’Evet’ çıkacağını sizlerden aldığımız ışıkla biliyoruz. Farz edelim ki ’Hayır’ çıktı. Hükümet zaten 2019 yılına kadar görevinin başında. Ä°sterse bu düzenlemeyi yine yapar. Bu söylem insanların kafasını karıştırmak, ’hayır’ cephesine ne kadar oy devÅŸirebiliriz korkusu içerisinde söylenmiÅŸ kuyruklu bir yalandır” diye konuÅŸtu. ÇaturoÄŸlu ayrıca DoÄŸu ve GüyendoÄŸu’da ki yapıdan dolayı eyalet sisteminin Türkiye’ye uygun bir model olmadığını belirterek, 16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin eyalet sistemine geçeceÄŸi söylemlerinin de tamamen yalan olduÄŸunu anlattı.
ÇaturoÄŸlu ve Çakır yapılan konuÅŸmaların ardından Osmanlar Köyü’nde ki vatandaÅŸlarla toplu fotoÄŸraf çektirip sohbet etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo