Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇATUROĞLU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

ÇATUROĞLU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk ÇaturoÄŸlu, CHP, MHP ve HDP’nin koalisyon Hükümet’i kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Çaturoğlu, Ereğli Belediye Bakanı Hüseyin Uysal ve partisinin ilçe kurmaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi, ülke gündemi ile yerel gelişmeleri ilişkin açıklamalarda bulundu.
Zonguldak’a gelen BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun mitingde sarf ettiÄŸi bazı söylemleri ’müjde’ olarak nitelendiren ÇaturoÄŸlu, Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu’nun (TTK)  Ã¶zelleÅŸtirileceÄŸi yönünde ortaya atılan iddiaların doÄŸru olmadığını vurguladı.

ÇATUROÄžLU’NA GÖRE CHP, MHP VE HDP..!
Ãœlkede, AK Parti ile uzun süredir istikrar saÄŸlandığını öne süren Faruk ÇaturoÄŸlu, istikrarın sürmesi için 7 Haziran’da sandığı iÅŸaret etti. GeçmiÅŸ yıllarda kurulan koalisyon Hükümet’lerine atıfta bulunan ÇaturoÄŸlu, şöyle konuÅŸtu:  
“Ä°stikrar ve ekonomik büyüme devam edecek mi? yoksa virajı alırken yol kazası yapıp istikrar bitecek mi? Ä°stikrarın yerine daha önceden olduÄŸu gibi 12 Eylül öncesi ve sonrası 28 Åžubat öncesi ve sonrası olduÄŸu gibi Türkiye yeniden kaosların ekonomik çöküntülerin hüküm sürdüğü koalisyon dönemlerine mi gidecek? Özellikle de bunun altını çiziyorum. Bugün Türkiye’yi koalisyonlara mahkum etmek isteyenler var. Geminin kaptanlığını elden geçirdiÄŸini anlayan bir takım mihrak ve odaklar, o gemiyi tekrar ele geçirmek için milli iradenin tek başına güçlü bir hükümet olmasını deÄŸil, üçayaklı bir koalisyon olursa ’biz bu iÅŸi daha iyi götürürüz’ diye hesap yapanlar var. 3’lü koalisyondan bahsettiÄŸimiz ÅŸey CHP, MHP ve BDP. Milletimiz bunlara fırsat vermeyecektir.” 

SSK BATMASINDAN DOLAYI EMEKLÄ°NÄ°N AZ MAAÅž ALDIÄžI Ä°DDÄ°ASI
Sözü, CHP’nin emekliye vaat ettiÄŸi yılda iki bayram ikramiyesi ile askeri ücretteki artışa getiren ÇaturoÄŸlu, isim vermeden ’SSK’yı batıran’ diyerek KılıçdaroÄŸlu’nu eleÅŸtirdi. Aday Çaturolu, ÅŸu ifadeleri kullandı.
“GeçmiÅŸte Sosyal Güvenlik Kurumu gibi bir kurumu batıran bir zihniyet sizlerden oy istiyor. Emeklimiz az maaÅŸ alıyorsa o gün SSK’nın batırılmasından dolayıdır. Fanatik davranılarak 37-38 yaşındaki insanlarımızı emekli ettiler. 23 yaşında iÅŸe girecek, 15 sene çalışacak ve 38 yaşında emekli olacak. 80 yaşına kadar ömür verilmiÅŸ olsa buna hangi kaynak hazine dayanır? AK Parti tek başına iktidar olacak ve o iktidar da eksik kalanlar tamamlanacak.”

BAÅžBAKAN’IN MÄ°TÄ°NGÄ°NDE: KAMPÃœS SÖZÃœ…
BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun verdiÄŸi miting sonra Zonguldak’tan memnun ayrıldığını söyleyen Faruk ÇaturoÄŸlu, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ile birlikte, Eski Devlet Hastanesi arazisi üniversite kampüsü yapılmasına iliÅŸkin dosyanın DavutoÄŸlu’na verildiÄŸini belirterek ÅŸunları kaydetti:
“Daha önce, milletvekilimiz Ercan Candan tarafından baÅŸbakanımıza sunulmuÅŸtu, daha sonra Belediye BaÅŸkanımız ile bir dosya hazırladık ve baÅŸbakanımız Bartın’a mitinge geldiÄŸinde dosyayı orada taktim ettik. Bu konu kamuoyu tarafından takip edilen ve istenilen bir fikir. Eski Devlet Hastanesi arazisi üniversite kampüsü yapılmak üzere Bülent Ecevit Ãœniversitesine devir edilmesiydi, Allah’a şükürler olsun ki dosyayı verdikten sonraki Hüseyin Çelik geldi bu konu ile ilgili temaslarda bulunduÄŸu diÄŸer milletvekillerimiz Özcan Ulupınar, MYKY Ã¼yemiz Emine Çift olsun, baÅŸbakanımız bunun mesajını verdi. 
BaÅŸbakanımız sözünü verdi, öğrenci sayısı artacak sadece EreÄŸli ile alakalı deÄŸil Zonguldak merkez ve diÄŸer ilçeler olsun oralardaki bazı kamu arazileri ve KÄ°T arazileri var onların da üniversiteye verilmesi konusunda yeni fakülteler gelecek.”

MÄ°TÄ°NG ALANINDA SÖYLEMÄ°YÄ° UNUTTU, OTOBÃœSTE TALÄ°MAT VERDÄ°…
EreÄŸli-Devrek arası ve EreÄŸli-Zonguldak arası karayollarının 2016’da yapılacağına iliÅŸkin söz aldığını anlatan ÇaturoÄŸlu, “miting bittikten sonra baÅŸbakanımız bizi otobüsteki yaÅŸam odasına davet etti. Orada milletvekillerimiz Köksal Toptan, Özcan Ulupınar ve diÄŸer milletvekili adaylarımız ile Zonguldak ve ilçeleri konularında görüşmeler yaptık. O yolların da en kısa zamanda yapılması için talimat verildiÄŸini kendisi bizzat bize aktardı. 2016 yılı içerisinde her iki yolun da bitirileceÄŸi konusunda bize bilgi verildi” diye konuÅŸtu.

EreÄŸli Öğretmenevi’ndeki toplantıya EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, AK Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, Ä°l Genel Meclis Ãœyeleri, bazı Belediye Meclis Ãœyeleri, ilçe yöneticileri, eski ilçe baÅŸkanları katıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo