Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CASUS YAZILIMLARA DİKKAT!..

CASUS YAZILIMLARA DÄ°KKAT!..

Gazi Ãœniversitesi Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölümü Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Åžeref SağıroÄŸlu, flaÅŸ belleklere yüklenen yazılımlarla birçok bilginin kolayca çalınabildiÄŸini söyledi.

Elektronik eÅŸya ve veri güvenliÄŸi konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. SağıroÄŸlu, internet ve akıllı telefon kullanımında bireylerin azami oranda kendi güvenliÄŸini kendilerinin saÄŸlaması gerektiÄŸine dikkati çekerek, "Elektronik eÅŸyaların kullanılmasıyla ortaya çıkan tehdit ve tehlikelerden günümüzde kaçmak mümkün deÄŸil" dedi.

Türkiye’de özellikle akıllı telefon kullanıcılarının, kullandıkları cihazların özelliklerini yeterince bilmediÄŸini dile getiren SağıroÄŸlu, "Biz alıyoruz ve kullanmaya baÅŸlıyoruz. Birçok ÅŸeyi deneme, yanılma yoluyla öğreniyoruz. Yani güvenlik açığının bir kısmı da bu cahillikten kaynaklanıyor diyebiliriz. Bunun yanında akıllı telefonlarımıza birçok uygulama indiriyoruz ve bunların çoÄŸu telefonunuza eriÅŸim saÄŸlıyor. Yani uygulama indirirken de dikkatli olmalıyız" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Flaş belleklerde casus yazılım

Günümüzde veri taşıma, depolama amaçlı kullanılan flaÅŸ belleklerin güvenli olmadığını ifade eden SağıroÄŸlu, "Flaşınızı farklı bilgisayarlara taktığınızda veya flaşınıza casus programlar yüklendiÄŸinde verilerinizi kolaylıkla alabilirler. Bu konuda ÅŸu örneÄŸi verebiliriz: Rusya, Afganistan’da gizliden sokakta ucuza flaÅŸ bellek sattırıyor ve içine yüklediÄŸi casus yazılımlarla bu belleklerden satın alan ABD askerlerinin bilgilerini kolaylıkla çekebiliyor" diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo