Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CANLI YAYINDA KONUŞTULAR !.

CANLI YAYINDA KONUÅžTULAR !.

Ereğli FM’de yayınlanan Arzu ile Devri Alem Programı Özel Anadolu Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Didem Akırmak ve Diyetisyen Hilal Yanık’ı ağırladı.


EreÄŸli FM’de yayınlanan Arzu ile Devri Alem Programı Özel Anadolu Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Didem Akırmak ve Diyetisyen Hilal Yanık’ı ağırladı.

Akırmak ve Yanık,  “Hamilelik sürecinde saÄŸlıklı beslenme ve psikolojisi” konulu canlı yayında hamilelik sürecinde psikoloji ve beslenme üzerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Diyetisyen Hilal Yanık programda “Annenin hamilelik süresinse yetersiz beslenmesi anneyi olduÄŸu kadar çocuÄŸu da etkiliyor.” dedi.  “Anne doÄŸru beslenmediÄŸinde hamilelik süreci de sıkıntılı geçiyor. Dengeli beslenme ÅŸart.” diyen Yanık, “ Gebelik sürecinde birey gebelik normal bir kilo da ise hamilelik sürecinde 12-15 kilo alabilir. SaÄŸlık  açısından onaylanan kilo miktarı bu. Annenin 10-12 bardak su tüketmesi önemli. Ancak bu su tüketimi yemek sonrası olacaksa en az yarım saatlik bir zaman sonrasında olmalı. Enerji ve besin 200 miligram kafein alımı 4-5 bardak çay, 2 fincan türk kahvesi de öneriyoruz. ”dedi.

Hamilelik döneminde destekleyici takviye gıdaların gebelikten önce alınması gerektiÄŸinde de vurgu yapan Yanık, “Bunun anne ve bebek açısından faydaları var. 2 ay öncesine folikasit tüketimi ve demir takviyesi. D vitamini ve kalsiyum. Annenin kemik yapısı için kalsiyum önemli .”ifadelerini kullandı.

"DİYET YAPARKEN MUTLU OLMAK ÖNEMLİ"

Uzman Klinik Psikolog Didem Akırmak da " Bir ÅŸeyi yasakladığınız zaman birden deÄŸil kademeli olarak yapmalıyız. Önemli  olan diyet yaparken mutlu olmak. ”dedi.“Gebelik bir kadının hayatında bir çok ÅŸeyi deÄŸiÅŸtiriyor. Radikal deÄŸiÅŸimler yapmamak gerekiyor.” Diyen Akırmak “ Bu sürece yavaÅŸ yavaÅŸ adapte olmak lazım. Anne stres yapmamalı. Bu  süreçte gebeliÄŸin planlı olup olmaması baÄŸlı. Gebelik döneminde stres yaÅŸayan anne sadece kendini deÄŸil bebeÄŸi de etkiler. Anne adayının süreçte eÅŸi ve akrabalarından sosyal destek alması önemli.” ifadelerini kullandı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Didem Demir

04 Ekim 2020 - 18:43

Çok güzel bir yayındı. Yayının kaydı yok mu acaba?

Yorum Yazın

Canlı Radyo