12 o C Kdz. Ereğli

CANLI YAYINDA FLAŞ AÇIKLAMALAR

Gündem 8 yıl 1 ay 9 gün 10 saat 16 dakika önce 1513

Haberi Paylaşın

Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi, Belediye Spor Kulübü 2. Başkanı Ayhan Atay, Ereğli FM’de Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayıp, sunduğu “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında, iş dünyasına, sendikadan siyaset ve futbola kadar açıklamalarda bulundu.

Emekli olduğu Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) sendikal yaşamına “lokal” görevi alarak başladığını, ardından iş yeri temsilciliği sonrasında ise 7 yıl baştemsilcilik dönemini ile sürdüğünü anlatan Atay, şöyle dedi:

REKOR BENDE!
Sendikacılık hayatım, 1999’da ’0’ vardiyasından çıktığımda, büyüklerimiz, ’Çocuklar, bugün mutlaka bi yere delege listesine aday olun. Lokal olun, bir yerden başlamanız gerekiyor’ dediklerinde, Türk Metal Sendikası’na gidip delege adaylığımla başladı. Geçen süreçte, Türk Metal Sendikası, 98 yılınca bana ’lokal’ temsilciliği görevini verdi. 2000 yılında Liman ve Nakliyat Müdürlüğü ’İş Yeri Temsilciliği’ görevi verildi. 2001 yılında ise ’Baş Temsilci’liğe atanmamla beraber, sendika hayatıma, damarının içinden bir fiil girerek başlamış oldum. Baştemsilcilik görevimi 7 yıl aralıksız yürüttüm ve kendi çapımda çok güzel işlere imzalar attık. Erdemir’de yeni bir rekordur; benden önce 4 buçuk yıl yapan bir ağabeyim daha vardı, ondan sonra rekor bendedir. Bu rekoru, benden sonra alacak kişi olursa, kendisine naçizane hediye takdim edeceğim. Daha sonra, genel merkez ve ilçe başkanlığının teveccühü ile 2007 yılında Teşkilatlandırma ve Yönetim Kurulu olarak seçimlere girdim. 2011 yılına kadar Teşkilatlandırma Sekreteri olarak görev yaptım.”

SENDİKADAKİ DEĞİŞİM
Kapan’ın, “ben de Türk Metal’i uzun yıllar yakından tanırım, geçmişe göre yaşanan değişimin nedenleri nedir?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Ayhan Atay, şöyle konuştu: “Bu tamamen genel başkanımızın (Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak) bakış açısıyla alakalıdır. Bu, sadece Ereğli Şubesi’nde değil bütün şubelerde, sosyal sendikacılık adı altında çok büyük faaliyetlere imza atıyorlar. Eşlerimizin eğitimlerinden seminerlere, çalışan arkadaşlarımızın çeşitli illerdeki eğitimleri ile işçiyi belli bir kültür seviyesine getirmek önemli bir konudur. Genel başkanımızın ise bu konuda yaptığı iş doğrudur. Dönemimde de vardı ancak bu kadar değildi. Süreçte daha fazla yayılma oldu. Aileye, eşe ve çocuklara daha önem verildi. Son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Büyük Anadolu Otel’de eşlerden oluşan yaklaşık bin kişiye, ’Kadınlar Kurultayı’ yapıldı.

BÖYLESİNİ BEKLEMİYORDUM!
Samimi söylemek gerekirse, Yusuf Başkanın (Türk Metal Genel başkan Yardımcısı) bu nokta olacağını açıkça tahmin etmiyordum. Ama Yusuf Başkan öyle bir yükseliş yaptı ki, Ereğli’de sendikacılık noktasında işçilerin dik durduğu, verdiği sözleri tutan, işçi gözünde gerçekten bir başkan olan, hiçbir zaman ayrımcılık yapmaya ve hak edenin hakkını hak edene veren tarzda atılımlar yaptı. Her konuda Başkan Odabaş’ın arkasında oldum, bundan sonra da olmaya devam edeceğim.
Şu anda Şube Başkanlığı görevini üstlenen Metin Başkanın da (Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan), tabandan gelen bir isim. Onun da üstlendiği görevde elde edilen başarıyı daha da yükseğe taşıyacağına inanıyor ve biliyorum.

SİYASETE GİRMEME VESİLE
Kapan’ın, siyasete girmesine yönelik sorusunu da yanıtlayan Atay, siyaset düşünmediğini dile getirerek, “hiç aklımda yokken Sendikamdan böyle bir öneri geldi ve kabul ettim. Elbette işin içine girince belediyeciliğin ne kadar zor olduğunu da görüyorsunuz” diye konuştu.

UYSAL BAŞARILIDIR.
Program akışında, Kapan’ın, Ereğli Belediye hizmetlerinden ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’dan bahsetmesi üzerine konuşan Atay, Uysal’ın hemen hemen 24 saatini belediyeye ayırdığını, kendilerinin de O’na ayak uydurmaya gayret ettiğini anlatarak, “örneğin bu sabah saat 08.00’de gittiğimiz şantiyede çay içtik, yapılacak çalışmalarla ilgili konuştuk. Sayın Başkanımızın Ereğli’nin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçireceğini biliyoruz. Bunun için var gücümüzle de çalışıyoruz. Artık sıra kazmayı vurmaya geldi. Kimse merak etmesin, Sayın Başkanımız başarılı çalışmalarını sürdürecek” şeklinde konuştu.

SPOR BRANŞLARINDAKİ BAŞARILAR
Kapan’ın konuyu getirdiği sporda da adeta ’teklemeden’ yanıtlar veren Belediye Spor Kulübü 2. Başkanı Ayhan Atay, şunları söyledi:

ZONGULDAKIİ BİZ TEMSİL EDİYORUZ
“Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü bünyesinde 450’ye yakın lisanslı sporcumuz var. Bu 450 sporcudan aktif olarak spor yapan 384 ile 400 arasıdır. Futbol, basketbol, voleybol, boks ve en son olarak oturarak voleybol takımımız bünyemize katıldı. Şuandaki branşlarla beraber, spor faaliyetlerimize devam ediyoruz. Basketbol ve voleybol noktasında Zonguldak ilini, tamamen Karadeniz Ereğli Belediyesi temsil ediyor. İlimizde rakibimiz yok, bu her sene böyledir. Çeşitli şehirlerde, Türkiye Şampiyonalarında kademeli olarak müsabakalar yapıyoruz. Biz, Zonguldak’ı her sene iyi temsil ederek bu alanlarda başarılı olmaya çalışıyoruz. En son, Yıldız Kızlar, Bolu Merkez Kuzey Grubu’nda Sinop temsilcisini yenerek Kayseri’de düzenlenecek Anadolu Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Bu bizim için çok önemlidir. Daha sonra Genç Kızlar, Kırıkkale ve Sinop temsilcisini yenerek, Merkez Gurup’ta 5-9 Nisan’da Samsun’da yapılacak Anadolu Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Yıldız Erkekler, Kastamonu şampiyonu oldular, onlarda önümüzdeki günlerde Anadolu Şampiyonası’na katılacaklar. Bu arada Küçük Erkekler, Zonguldak Şampiyonu oldular. Bu gün başlayıp 26 Mart’a kadar sürecek Samsun’da ki Bölge Şampiyonası’na katılacaklar. Yani çocuklarımız, Ereğli’yi temsil noktasında çok başarılılar. Voleybol da da çok başarılıyız. Bir yıl öncesinde, engelli voleybol takımımızı kurduk. Adem hocamızla beraber, Türkiye’yi temsil etmek noktasında çok başarılı maçlar çıkartıyorlar. Bütün sporcularımdan son dere memnunum. Kulübümüzün kupa noktasında ise diyebilirim ki koyacak yer yok. Geldiğimiz dönemden bugüne, tüm branşlarda kazandığımız tüm kupaları, sayın başkanımızla beraber bir fotoğraf çektirip, anılarımızı tazeleyeceğiz.

OTURARAK VOLEYBOL’DAKİ BAŞARI
Bu takımın oluşmasında Nazım başkanın (Belediye Meclis Üyesi Nazım Erdoğan) çok büyük emeği var. O’nun önder ve liderliğinde bu katım kuruldu. Nazım Başkan’ın kendisi de engelli olduğu için bu konuya çok gönül verdi. Çok mücadele gerektiren bir spor gerçekleştiriyorlar. Çok çalıştılar. Ereğli’deki maçlarda çok mücadele ederek ilk şampiyonluklarını burada kazandılar. Bu şampiyona bitikten sonra Engelliler Federasyonu bu şampiyonaları çeşitli illerde yaptığını öğrendik. Konya’da yapılan şampiyonaya davet edildik. Orada. Son maça kadar yine finale kalındı. Final maçında ise yüreklerin ağızlara geldiği çekişmeli maçı 3-2 kazanıp orada da şampiyon olduk. Bundan sonraki süreçte, federasyonun muhtemelen deplasmanlı lig kuracağı noktasında duyum aldık. Nazım Başkan, yakından takip ettiği bu konudan bize bahsettiğinde, ’seve seve bu ligde oluruz’ dedik. Resmi yazımızı yazdık, bundan sonraki süreç tamamen federasyonla ilgilidir.

ÇAYIRLI, SUBAŞI, DELİHAKKI’DAN…
Bayanlar Futbol takımında da başarılıyız. Göreve geldiğimizde 12’ye yakın bayan sporcumuz çeşitli sebeplerden dolayı takımdan ayrıldı. Bir kısmı üniversite kazandı, bir kısmı aileleriyle başka şehirlere taşındı. Hayat ve gelecek onların olduğu için kendilerini seve seve buradan gönderdik. Asıl püf noktası; en alttan A Takım’a yükselen bu çocuklarımız takımdan eksilince, Çayırlı, Subaşı, Delihakkı gibi köylerdeki okullardan aldığımız çocuklarla, bir tane transfer yapmadan takımımızı başarılı şekilde devam ettiriyoruz. Takımda oynayan bütün kızlarımız Ereğli’mizden gelerek burada spor yapan çocuklardır. 2014-2015 sezonunda Sakarya Yıldız Kızlar’da bu kızlar Türkiye Şampiyonu oldular. 2005-2006’da Genç Kızlar kategorisinde Ankara’da final oynadık. Uzatmalar, penaltı golüyle 1-0 yenildik. Şu an takımımız, 6’ncı olarak devam ediyor. Amacımız şudur; sporu, dışarıdan transfer yaparak değil, altyapıdaki çocuklarımızın yeteneklerini belirleyip onları genişletmektir. Bu sene, Allah nasip ederse Nisan’da bütün okullarımıza kız futbol takımı seçmeleri yapılacak. Futbola, bayan noktasında daha önem verip altyapıda bu çocukları toplayacağız.

ERKEKLER ALT YAPI TAKIMLARI
Erkeklerde U 12’den başlıyor U 19’a kadar kategorilerde takımlarımız var. Bunlarında, bölgesel olarak deplasmanlı lig olarak maçlarımız var. Altyapıya çok büyük önem veriyoruz. Bu çalışmalarda bir üst takıma oyuncu yetişemiyorsa bu problem demektir. Hocalarımızdan istediğimiz şudur; bölgemizde ne kadar yetenekli çocuk varsa, bunlar istikbal vaat ediyorsa, bunları mutlaka takımımıza katın. Bir takımın altyapısı başarılıysa A Takım’ı da mutlaka başarılıdır. Bazı handikaplarımız da oluyor. Deplasmanda oynanan liglerde, menajerlerin, gelip maçları izledikleri aşikardır. Geldiğim bugüne kadar, üst düzey takımlara 4-5 tane sporcu verdik. Çocuğun istikbali söz konusu olduğunda önünü kesmek gibi bir durum olmuyor. Bu da, haliyle bizi sıkıntıya düşürüyor.

KULÜBÜN CAN DAMARI FUTBOL!
Programın da, dinleyenlerin de merakla beklediği soru ise Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Karadeniz Ereğli Belediyespor’un durumuydu.
Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ın, ’en başından bugüne’ sorusuyla adeta deştiği konuda, Ayhan Atay her yaşananı açıkça anlattı.

İşte Atay’ın açıklaması;

İZLEMEDEN TRANSFER YAPTIK
“Bal Ligi’ne, ilk oynadığımız geçen sene, Zonguldakspor’un şampiyon olmasıyla bizim BAL Ligi’ne otomatik olarak kalmamız noktasında, arada bir aylık gibi bir süreç vardı. Bir aylık süreci çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyordu. Hiçbir sporcuyu izlemeden transfer yapma gibi dururumuz oldu. Mevcut kadromuzdan da 12 kadar sporcumuz kaldı. Diğerleriyle birlikte karma bir takım yaparak, açıkçası ligde hiçbir baraj maçına kalmadan bir noktada bitirdik. Gelelim bu seneye. Bizim için çok önemliydi. Sezon başında genel kurulumuzla beraber transfer noktasında nasıl bir politika izleyeceğimizi konuştuk. Takımımızın ihtiyacı olduğu bölgelere, sporcularımızla bire bir konuşarak transfer pazarlıklarımız oldu. Geçen seneden faydalı arkadaşlarımızı tuttuk. İyi bir sezon geçirdik. Burada, şanssızlıkların peşimizi bırakmadığı anlar oldu. Bahane ya da sığınmak gibi olmasın ama bazı gerçekleri de söylemek durumundayım. Sezona çok güzel bir başlangıç yaptık. Saha sıkıntımızda doğmuştu, bunun bir an önce giderilmesi gerekiyordu. Bugünkü düzeydeki sahamız, bu hafta açılmış oldu. Bu beklenti, şahsım adıma söylemem gerekirse, şampiyonluğa oynayan takımdan ziyade çok iyi futbol oynayan, Ereğli’ye heyecan getiren bir takım kurmak niyetimizdi. Bu noktada, ilk yarıyı çok başarılı şekilde bitirdik. İki defa lider olup tekrar geriye düştük.
Bunda, sporcularla ’maç başı ödeme anlaşmasının’ olumsuz etki yaptığı kanaatindeyim. Takımda yaşanan istikrarsız nedeniyle zaman zaman kötü sonuçlar oldu. Aynı şekilde, Beyçayırı Stadı’ndaki zemin çalışması nedeniyle 3 maçımızı Erdemir Stadı’nda oynamak zorunda kaldık. Ama orası da bize hiç yaramadı, şanssız geldi.
Bugün takımız puan cetvelinde 5. sırada. Açıkça söyleyebilirim ki hedefimiz tabi ki şampiyonluktur. Ama bu hedef tutar ya da tutmaz ayrı bir şeydir. Bu ligde, ne pahasına olursa olsun şampiyonluktur. Ancak ilk 3 içinde bitirmekte başarıdır. Seyirci sayımız arttı, bir bütünlenme, kenetlenme durumu yaşandı. Ereğli, gerçekten spora, sporda başarıya açtır. En büyük hedeflerimden bir tanesi de seyirciyi sahaya çekmekti. Bunu da başardık.”

SÖYLENENLERE ÜZÜLÜYORUM
Sorular arasında yer alan “Kulüp bütçesine de açıklık getiren Ayhan Atay, bu konuda üzüntülü olduğunu da saklamadı.

Atay, şunları söyledi:
“Her şeyimiz açık, şeffaf ve nettir. Kulübümüze bir tane para bile elden girmez, elden çıkmaz. Bu kulübün bir kuruş vergi, malzeme, sporcu alacak borcu yoktur. Taksitlendirme, aydan aya ödemelerimiz tabi ki vardır. Telefonum 24 saat açıktır. Basından takip ediyorum ve üzülüyorum. Nezaketen arayıp bana bir sorsalar, dürüst bir şekilde kendilerine A’dan Z’ye anlatırım. Gelelim bütçeye. Belediyemizin, yasa gereği gelirlerimizin binde 12’si kadar bütçe, Meclis’in onayıyla futbol takımımıza taksitler şekliyle yansıtılıyor. Bunun dışındaki harcamalarımızla ilgili bölgemizdeki işadamlarımızdan, gönüllü bağışçılarımızdan; kendilerine nezaket ziyaretleri yaparak katlılar sağlamalarını isteyerek başarılı olabiliyorsunuz. Bugün, aktif 400 sporcunun yıllık malzeme ihtiyacı 100 bin lira civarındadır.

DİĞER AMATÖR KULÜPLERE DE BU BÜTÇEDEN..!
Kulübe gelen para, bütün branşlara harcanan bir paradır. Bunun içinde futbolcularımız ile diğer sporcularımızın malzemeleri, yol, otel, yeme-içme, sağlık malzemeleri, maaşları dahildir. Bu rakamı, burada söylemekte bir sakınca görmüyorum. Kamuoyunda 2 trilyon gibi bir rakamdan bahsediliyor. Samimiyetimle söylerim ki kulübümüzün bütçesi 1 milyon 200 bin liradır. Bu, 350 sporcunun masrafıdır. Sadece belediye sporcusuna değil, bölgemizi temsil eden bütün amatör takımlarımıza, bütün malzemelerini biz verdik. Kulübümüzün haricinde ki 200 sporcuya, geçen sene düzenlenen törenle malzemeleri verildi. Bu sene, geçen sene aldığımız malzemelerden, bize yazılı olarak iletip ihtiyacı olduğunu belirtilen malzemelerin tedarikine de devam ediyoruz.

İŞTE ATAY’IN ÇAĞRISI
Atay, programın son bölümünde ilçedeki spor otoritelerine çağrıda bulunarak, “en büyük isteğim, bölgemizdeki geçmişte sporun çeşitli dallarında aktif olmuş arkadaşlarımızla bir masa etrafından toplanabilmektir. Bu sayede bölgemizdeki başta futbol olmak üzere tüm spor dallarında nelerin, nasıl yapılabileceğini görüşüp, bir yol belirlemektir. Bu benim en büyük arzumdur” dedi.
Programı sunan Kapan da, Atay’ın bu isteğine katıldığını ifade ederken, “buradan bir de çağrı yapalım; belediye böyle bir toplantı organize etsin. Ancak, toplantıya katılanlar, ’acaba ben buradan nasıl yükselirim’ anlayışında değil, ’Ereğli’de sporu nasıl yükseltiriz’ anlayışını benimsemelerini öneririm” diye konuştu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 19 saat 55 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
6 saat 7 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 18 saat 8 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 9 saat 1 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 13 saat 36 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 14 saat 35 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 19 saat 29 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 17 saat 2 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 4 saat 13 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 18 saat 13 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !