13 o C Kdz. Ereğli

ÇAKIR, MÜJDEYİ VERDİ!..

Gündem 8 yıl 4 ay 9 gün 12 saat 40 dakika önce 1352

Haberi Paylaşın

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, 2016’da ilçeye yeni okul binaları kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.
Çakır, parti binasında yaptığı değerlendirme toplantısında, Ereğli-Zonguldak karayolundaki çalışmalara önümüzdeki yıl hız verileceğini, 2017’de de tamamlanmış olacağını söyledi.
İlçede istihdama yönelik çalışmaların devam ettiğini, HEMA’nın kullanımındaki kömür ocaklarının Türkiye Taş Kömürü tarafından tekrar ihale edileceğini anlatan Çakır, şöyle dedi:
“İlçe merkezi ve bazı köylerdeki okullarımıza ek derslik binalarının bazıları ihale aşamasına geldi, bazılarının da etüt çalışmaları yapılıyor. Kavaklık Mahallesi’nde, Belediye Düğün Salonu bölgesindeki alana ilk ve orta okul yapılarak özellikle Erdemir ve Cumhuriyet ilk okullarında da tekli eğitime geçilmesini planlamaya ve 2016 programına alınmasını sağlamaya çalışıyoruz.
Gülüç beldesinde de Vesile Dikmen İlk ve ortaokulunun fiziki şartlarını iyileştirip, burada da tekli eğitime geçilmesini sağlayacağız. Liselerle ilgili Milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu ile birlikte Strateji Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığıyla giderek görüşmelerde bulunduk. İki adet meslek lisesi talebimiz onaylandıktan sonra il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizle görüşerek, branşlarını belirleyeceğiz.”

OLMAZSA OLMAZIMIZ YOL…
Çakır, bölgenin önemli sorunlarından birinin de Ereğli-Zonguldak karayolu olduğuna dikkat çekerek, bu konuda çalışmalara hız verildiğine dikkat çekti.
Çalışmaların Kepez Mahallesi- Kandilli kavşağı arasının 2016’da tamamlanacağını belirten Çakır, “Olmazsa olmazımız” olarak değerlendirdiği yolun tamamının ise 2017’de tamamlanacağını söyledi.
Ereğli-Devrek karayolunun durumunu ise Milletvekili Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü’nde görüştüklerini anlatan Çakır, yolun yapımını ise önümüzdeki yıl güçlü bir firmaya vererek tamamlatmayı planladıklarını kaydetti.
Çakır, Ereğli köylerinde önemli sorunların bulunmadığını dile getirdiği konuşmasında, ilçede Toplu konut İdaresi’nce (TOKİ) başlatılan her hangi bir proje olmadığını da, arazilerin belirlenmesi ile ne yapılacağının da netleşeceğini açıkladı.
Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların devam ettiğini, tersane sahiplerini de bir araya getirerek çözüm yolları aradıklarını ifade eden Fatin Çakır, tersanecilerimizi eğer aynı çizgiye getirebilirsek bir yol kat etmiş olacağız. gelemiyorlarsa da biz yine kendilerine destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü orada bir tahliye limanının olması, Organize Sanayinin de kalitesinin artıracaktır” dedi.

KANDİLLİ’YE YEŞİL IŞIK!
TTK’ya ait Kandilli’deki kömür ocaklarını işleten HEMA ile kurum arasında yaşanan sorunların da aşılmaya başladığının altını çizen Çakır, taraflar arasındaki mahkemenin neticelendiğini, TTK’nın iki buçuk ay içinde yeniden ihaleye çıkacağını söyledi. Çakır, çalışma günleri ve koşullarıyla ilgili Enerji Bakanı ile de görüşmelerin devam ettiğini, Bakan’ı Zonguldak’ adavet ettiklerini belirtti.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 20 saat 3 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 11 saat 15 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 18 saat 16 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 15 saat 20 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 14 saat 54 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 9 saat 9 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 19 saat 37 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 13 saat 44 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
14 saat 43 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 17 saat 10 dakika önce KAZA ; 2 YARALI