Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAKIR, MÜJDEYİ VERDİ!..

ÇAKIR, MÜJDEYİ VERDİ!..

AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, 2016’da ilçeye yeni okul binaları kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.
Çakır, parti binasında yaptığı deÄŸerlendirme toplantısında, EreÄŸli-Zonguldak karayolundaki çalışmalara önümüzdeki yıl hız verileceÄŸini, 2017’de de tamamlanmış olacağını söyledi.
Ä°lçede istihdama yönelik çalışmaların devam ettiÄŸini, HEMA’nın kullanımındaki kömür ocaklarının Türkiye TaÅŸ Kömürü tarafından tekrar ihale edileceÄŸini anlatan Çakır, şöyle dedi:
“Ä°lçe merkezi ve bazı köylerdeki okullarımıza ek derslik binalarının bazıları ihale aÅŸamasına geldi, bazılarının da etüt çalışmaları yapılıyor. Kavaklık Mahallesi’nde, Belediye Düğün Salonu bölgesindeki alana ilk ve orta okul yapılarak özellikle Erdemir ve Cumhuriyet ilk okullarında da tekli eÄŸitime geçilmesini planlamaya ve 2016 programına alınmasını saÄŸlamaya çalışıyoruz. 
Gülüç beldesinde de Vesile Dikmen Ä°lk ve ortaokulunun fiziki ÅŸartlarını iyileÅŸtirip, burada da tekli eÄŸitime geçilmesini saÄŸlayacağız. Liselerle ilgili Milletvekilimiz Sayın Faruk ÇaturoÄŸlu ile birlikte Strateji AraÅŸtırma ve GeliÅŸtirme Daire BaÅŸkanlığıyla giderek görüşmelerde bulunduk. Ä°ki adet meslek lisesi talebimiz onaylandıktan sonra il ve ilçe milli eÄŸitim müdürlüklerimizle görüşerek, branÅŸlarını belirleyeceÄŸiz.”

OLMAZSA OLMAZIMIZ YOL…
Çakır, bölgenin önemli sorunlarından birinin de Ereğli-Zonguldak karayolu olduğuna dikkat çekerek, bu konuda çalışmalara hız verildiğine dikkat çekti.
Çalışmaların Kepez Mahallesi- Kandilli kavÅŸağı arasının 2016’da tamamlanacağını belirten Çakır, “Olmazsa olmazımız” olarak deÄŸerlendirdiÄŸi yolun tamamının ise 2017’de tamamlanacağını söyledi.
EreÄŸli-Devrek karayolunun durumunu ise Milletvekili ÇaturoÄŸlu, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü’nde görüştüklerini anlatan Çakır, yolun yapımını ise önümüzdeki yıl güçlü bir firmaya vererek tamamlatmayı planladıklarını kaydetti.
Çakır, EreÄŸli köylerinde önemli sorunların bulunmadığını dile getirdiÄŸi konuÅŸmasında, ilçede Toplu konut Ä°daresi’nce (TOKÄ°) baÅŸlatılan her hangi bir proje olmadığını da, arazilerin belirlenmesi ile ne yapılacağının da netleÅŸeceÄŸini açıkladı.
EreÄŸli Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların devam ettiÄŸini, tersane sahiplerini de bir araya getirerek çözüm yolları aradıklarını ifade eden Fatin Çakır, tersanecilerimizi eÄŸer aynı çizgiye getirebilirsek bir yol kat etmiÅŸ olacağız. gelemiyorlarsa da biz yine kendilerine destek vermeye devam edeceÄŸiz. Çünkü orada bir tahliye limanının olması, Organize Sanayinin de kalitesinin artıracaktır” dedi.

KANDÄ°LLÄ°’YE YEŞİL IÅžIK!
TTK’ya ait Kandilli’deki kömür ocaklarını iÅŸleten HEMA ile kurum arasında yaÅŸanan sorunların da aşılmaya baÅŸladığının altını çizen Çakır, taraflar arasındaki mahkemenin neticelendiÄŸini, TTK’nın iki buçuk ay içinde yeniden ihaleye çıkacağını söyledi. Çakır, çalışma günleri ve koÅŸullarıyla ilgili Enerji Bakanı ile de görüşmelerin devam ettiÄŸini, Bakan’ı Zonguldak’ adavet ettiklerini belirtti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo