12 o C Kdz. Ereğli

BÜYÜK ZAFER KUTLANIYOR, ŞEHİTLER ANILIYOR..

Gündem 8 yıl 1 ay 15 gün 15 saat 48 dakika önce 1315

Haberi Paylaşın

Yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde olduğu gibi Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde de 18 Mart Çanakkale Denizi Zaferi kutlandı, Çanakkale Şehitleri anıldı.


’Zaferin’ 101’inci yıl dönümü nedeniyle, İlçe Kaymakamlığı’nca belirlenen program gereğince, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.
Bu sırada, Garnizon Komutanlığı’nda görevli askerlerce 3 Türk Bayrağı, göndere çekildi. Ardından, protokol sırasıyla Anıt’a çelenkler bırakıldı.

’ÇAKIL TAŞI ALMAK İSTEYENİN AKLINA ŞAŞARIM’
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Demirdüyen, törende yaptığı konuşmada, ’zaferin’ tanımı yaptı, Çanakkale’nin ’sevda’ anlamına geldiğini söyledi. Demirdüyen, “sevdası vatan olanın aşkı şehadet olur. Binlerce yıllık Türk tarihi sevdalısı aşıkların hikayeleri, destanlarla dolu iken, vatan toprağından bir çakıl taşı almak isteyenlerin aklına şaşmamak elde değil. Bir ’sevda’dır Çanakkale” sözleriyle konuştu.
Başkan Demirdüyen, konuşmasının son bölümünde ise ’bebek katili’ olarak nitelendirdiği terörist başı Apo’nun, vatana ihanet ile işlediği terör suçlarından idam edilmesi gerektiğini savundu.

ŞEHİTLERE KIRMIZI KARANFİLLER
Güne ilişkin yapılan konuşma sonrası, Anıt arkasında bulunan, üzerlerinde şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu özel alana kırmızı karanfiller bırakıldı.
Kaymakam Nazım Madenoğlu, Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanvekili Esra Alpago, Devlet uhdesindeki daire-birim-kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve şehit yakınları, ellerindeki çiçekleri peş peşe şehitliğe bıraktı.

RESİM SERGİSİ AÇILIŞI
Resmi tören kapsamında; daha önce, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, ilçedeki tüm okullarda gerçekleştirilen resim yarışmasında, dereceye giremeyen öğrencilerin yaptığı resimler, ’Çanakkale’ adıyla açılan sergide gösterildi. Kaymakam Madenoğlu, sergi öncesi yaptığı konuşmada, sözlerini gençlere yönelik söyledi. Madenoğlu, gençlerin, günün anlamını iyi bilmeleri gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“Bugünün anlak ve önemini kavrayabilmek ve ona göre davranabilmek, hepimizin fakat özellikle gençlerimizin üzerine düşen bir görevdir. Umuyor ve diliyorum ki gençlerimiz, bugünün anlam ve önemini, 101 yıl önce bu vatanı bize emanet eden atalarımızın ne denli kahramanlıkla ve fedakarlıklar yaptıklarının farkında olacaklardır.”
Sergiyi gezen Madenoğlu, dereceye giremeyen resimlerin, girenler kadar değerli ve anlamlı olduğunu ifade etti.
Haber yayına hazırlandığı sırada, tören kapsamında Erdemir Kültür Merkezindeki gerçekleştirilen etkinlik sürüyordu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 17 saat 49 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
4 saat 1 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 16 saat 2 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 6 saat 55 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 11 saat 30 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 17 saat 23 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 12 saat 29 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 14 saat 56 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 2 saat 7 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 16 saat 7 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !