Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BÜYÜK ZAFER KUTLANIYOR, ŞEHİTLER ANILIYOR..

BÃœYÃœK ZAFER KUTLANIYOR, ÅžEHÄ°TLER ANILIYOR..

Yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde olduÄŸu gibi Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi’nde de 18 Mart Çanakkale Denizi Zaferi kutlandı, Çanakkale Åžehitleri anıldı.


’Zaferin’ 101’inci yıl dönümü nedeniyle, Ä°lçe Kaymakamlığı’nca belirlenen program gereÄŸince, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. 
Bu sırada, Garnizon Komutanlığı’nda görevli askerlerce 3 Türk Bayrağı, göndere çekildi.  Ardından, protokol sırasıyla Anıt’a çelenkler bırakıldı.

’ÇAKIL TAÅžI ALMAK Ä°STEYENÄ°N AKLINA ÅžAÅžARIM’
Türkiye Harp Malulü Gaziler Åžehit Dul ve Yetimleri DerneÄŸi EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Mehmet Demirdüyen, törende yaptığı konuÅŸmada, ’zaferin’ tanımı yaptı, Çanakkale’nin ’sevda’ anlamına geldiÄŸini söyledi. Demirdüyen, “sevdası vatan olanın aÅŸkı ÅŸehadet olur. Binlerce yıllık Türk tarihi sevdalısı aşıkların hikayeleri, destanlarla dolu iken, vatan toprağından bir çakıl taşı almak isteyenlerin aklına ÅŸaÅŸmamak elde deÄŸil. Bir ’sevda’dır Çanakkale” sözleriyle konuÅŸtu.
BaÅŸkan Demirdüyen, konuÅŸmasının son bölümünde ise ’bebek katili’ olarak nitelendirdiÄŸi terörist başı Apo’nun, vatana ihanet ile iÅŸlediÄŸi terör suçlarından idam edilmesi gerektiÄŸini savundu.

ÅžEHÄ°TLERE KIRMIZI KARANFÄ°LLER
Güne iliÅŸkin yapılan konuÅŸma sonrası, Anıt arkasında bulunan, üzerlerinde ÅŸehitlerin isimlerinin yazılı olduÄŸu özel alana kırmızı karanfiller bırakıldı. 
Kaymakam Nazım Madenoğlu, Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanvekili Esra Alpago, Devlet uhdesindeki daire-birim-kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve şehit yakınları, ellerindeki çiçekleri peş peşe şehitliğe bıraktı.

RESİM SERGİSİ AÇILIŞI
Resmi tören kapsamında; daha önce, Kaymakamlık ve Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü’nce 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Åžehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, ilçedeki tüm okullarda gerçekleÅŸtirilen resim yarışmasında, dereceye giremeyen öğrencilerin yaptığı resimler, ’Çanakkale’ adıyla açılan sergide gösterildi. Kaymakam MadenoÄŸlu, sergi öncesi yaptığı konuÅŸmada, sözlerini gençlere yönelik söyledi. MadenoÄŸlu, gençlerin, günün anlamını iyi bilmeleri gerektiÄŸini belirterek ÅŸunları kaydetti:
“Bugünün anlak ve önemini kavrayabilmek ve ona göre davranabilmek, hepimizin fakat özellikle gençlerimizin üzerine düşen bir görevdir. Umuyor ve diliyorum ki gençlerimiz, bugünün anlam ve önemini, 101 yıl önce bu vatanı bize emanet eden atalarımızın ne denli kahramanlıkla ve fedakarlıklar yaptıklarının farkında olacaklardır.”
Sergiyi gezen Madenoğlu, dereceye giremeyen resimlerin, girenler kadar değerli ve anlamlı olduğunu ifade etti.
Haber yayına hazırlandığı sırada, tören kapsamında Erdemir Kültür Merkezindeki gerçekleÅŸtirilen etkinlik sürüyordu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo