Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BUGÜN YİNE ÇÖKTÜ; HEM DE İKİ KEZ!!!

BUGÜN YİNE ÇÖKTÜ; HEM DE İKİ KEZ!!!

Bu sokak, ölmemek için geceleri uyumuyor! İki gün arayla yeniden çöktü!!!


-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, kaderine terk edilen 4 katlı binada iki gün arayla yeniden göçme yaÅŸandı. Ölümün adeta kol gezdiÄŸi sokakta yaÅŸayanlar yaÅŸadıkları korkunun son bulmasını istiyor.
Alınan bilgiye göre, Kirmanlı Mahallesi 1 Nolu Pestilci Sokak’ta, yıllar önce kaderine terk edilen 4 katlı binanın bir kısmı önceki gün (24 Haziran) büyük gürültü ile çöktü. Deprem paniÄŸi yaÅŸayarak evlerini terk eden vatandaÅŸlar, korkunç manzara ile karşılaÅŸtı. Sadece birkaç dakika önce çocuklarının oyun oynadığı alanda moloz yığınlarını görenler, soluÄŸu EreÄŸli Belediyesi’nde aldı. Bir yıl içinde 3 kez daha benzer durumun yaÅŸandığı binanın yıkılmasını isteyen mahalleli, aldıkları ‘biz bir ÅŸey yapamayız’ cevabı karşısında korkuları daha da arttı. Olay yerine gelen zabıta ekiplerinin bina çevresine yalnızca güvenlik ÅŸeridi çekmesi, ‘bizim canımız bu kadar ucuz mu?” dedirtti.
YİNE ÇÖKTÜ; HEM DE İKİ KEZ!!!
Mahalle sakinleri, bugün (26 Haziran) yine aynı korku ile güne baÅŸladı. Metruk binanın bir kısmı ilk olarak sabah 09.30’da ardından baÅŸka bir kısmı da 15.30’da büyük gürültü ile çöktü. Bir yanını çürüyen tahta kiriÅŸin tuttuÄŸu binada, onlarca derin çatlağın da oluÅŸu olası facianın adeta habercisi gibi.
KAYMAKAMLIK HARAKETE GEÇTİ
Mahalle muhtarı ise kendisi ile telefonla görüşen muhabire verdiği bilgide, konuyu takip ettiğini, durumun Kaymakamlık tarafından araştırıldığını, Ereğli Belediyesi tarafından yıkılması gündemde olan onlarca binanın olduğu ve metruk binanın da sırası geldiğinde yıkılacağını söyledi.
ZABITA GELDÄ°…
Öte yandan, konuya ilişkin yapılan ilk haberin ardından mahalleye gelen Ereğli Belediyesinin zabıta unsurları, gözlem yolu ile yaptıkları incelemelerin ardından var olan güvenlik şeridi önlemini arttırarak yeniden naylon şerit çekti. Telefonla da merkezine bilgi veren zabıta, durumun aciliyetini anlatarak binanın öncelik sırasına alınmasını istedi.

-HABERİN İÇİNDEN-
*“Ölümün” kol gezdiÄŸi bir sokakta, terk edilmiÅŸ eski binanın bir kısmı büyük gürültü ile 24 Haziran’da koptu, çöktü. Onlarca çocuk, sadece birkaç dakika önce kopan parçaların düştüğü yerde oyun oynuyorlardı.

*Bu ilk de değildi, farklı zamanlarda benzer durumlar yaşanmış, kopmalar süregelmişti.

*Son olaraksa 26 Haziranda, aynı gün iki farklı zamanda yine çökme meydana geldi.

*Zamana yenik düşen eski bina tamamıyla çökerse; ölüm olmasın diye, ölümün önüne geçmek için yalnızca naylon ÅŸeritten güvenlik ÅŸeridi çekilmesi, “hayat bu kadar ucuz mu?”  dedirtti.

*Bu sokak, ölmemek için geceleri uyumuyor.

 

BUGÜN YİNE ÇÖKTÜ; HEM DE İKİ KEZ!!!

Bu sokak, ölmemek için geceleri uyumuyor! İki gün arayla yeniden çöktü!!!

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo