Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Yarının Garantisi olmayacak

Yarının Garantisi olmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) referandum çalışmaları için bir önemli ismi daha Zonguldak’ta misafir etti. Bu kapsamda Zonguldak’a gelen CHP Ä°stanbul Milletvekili ve TBMM BaÅŸkanvekili Akif Hamzaçebi, Zonguldak ve Kilimli’de gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretlerde Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi ile tek kiÅŸiye verilmek istenen aşırı yetkilerin ne gibi olumsuz sonuçlar yaratacağını detaylı ÅŸekilde anlattı. CHP Ä°stanbul Milletvekili ve TBMM BaÅŸkanvekili Akif Hamzaçebi’ye ziyaretinde CHP Zonguldak Milletvekilleri Åžerafettin Turpcu ve Ãœnal DemirtaÅŸ, Ä°l BaÅŸkanı Ahmet Altun ve Merkez Ä°lçe BaÅŸkanı Ebru Uzun eÅŸlik etti. Hamzaçebi, Zonguldak ve Kilimli’de partililerle gerçekleÅŸtirilen programlara katılmasının yanı sıra Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) ve Zonguldak Åžehit Aileleri DerneÄŸi’ne ziyarette bulundu.

Zonguldak’ta referandum çalışmalarına destek için gelen CHP Ä°stanbul Milletvekili ve TBMM BaÅŸkanvekili Akif Hamzaçebi’nin ayrılmasının ardından, Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpcu ve CHP Çaycuma Ä°lçe BaÅŸkanı Tuncay Akyol, referandum çalışmalarına Çaycuma’nın köylerinde devam ettiler.Bir önceki gün, Çaycuma’ya baÄŸlı Adaköy ve Åžeyhler köylerini ziyaret eden Turpcu ve Akyol, çalışmalarına dün gece ise Yazıbaşı köyünde devam etti. Buradaki çalışmalara Çaycuma ilce yöneticileri ve PerÅŸembe belediye BaÅŸkanı Ä°smail Ä°nam’da katıldı.CHP Çaycuma Ä°lçe BaÅŸkanı Tuncay Akyol, Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi içerisinde ülkemizin geleceÄŸini etkileyecek çok önemli maddeler bulunduÄŸu söyleyerek, yasama, yürütme, yargıyı bir kiÅŸide toplandığını hatırlattı. “Seçilen tek kiÅŸiye sınırsız güç vermek, yapılacak tek bir hatada, ülkeyi felakete sürüklemek anlamına gelecektir. Tek kiÅŸinin hata yapması çok olasıdır. Bunun karşısında denetleyici, dengeleyici bir güç olmaması hata yapma olasılığını daha da artırmaktadır. Meclis’i etkisizleÅŸtiren, yargıyı ise tek kiÅŸiye baÄŸlayan bu deÄŸiÅŸiklik ülkemiz için geri dönülmez sonuçlara yol açabilir. Biz sizlere, sizden saklanan içeriÄŸi anlatıyoruz, size söylenemeyen gerçekleri aktarıyoruz. Kendimiz, çocuklarımız, ülkemiz ve geleceÄŸimiz için 16 Nisan’da hayırlı kararlarda buluÅŸalım” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Şerafettin Turpcu ise yaptığı konuşmalarda Anayasa Değişikliğinin içeriğine dair şunları söyledi:

“16 NÄ°SAN’DA PARTÄ° VEYA Ä°SÄ°MLER DEĞİL, ANAYASA MADDELERÄ° OYLANACAK”

“Anayasaların varlık sebebi, devlet karşısında vatandaÅŸların hak ve hürriyetlerini güvence altına almaktır. Bizde ise tam tersine, tek kiÅŸiyi güçlendirmek için Anayasa yapılmaya çalışılıyor. Yasama, yürütme ve yargı güçleri tek kiÅŸinin etrafında toplanarak, sınırlanamaz, sorgulanamaz bir tek adam rejimi getiriyor. Tek adam rejimleri tüm dünyada gözlerimizin önünde battı. Buna raÄŸmen 140 yıllık deneyimimiz olan mevcut parlamenter sistemi güçlendirmek yerine ne olduÄŸu belirsiz bir sistemle koskoca ülke, bir bilinmeye doÄŸru götürülmeye çalışılıyor. 16 Nisan’da oyladığımız, parti veya isimler olmayacak, ülkeyi dipsiz kuyuya atacak bir Anayasa’nın maddeleri oylanacak. Bu bir parti meselesi deÄŸildir, ülke ve gelecek meselesidir.”

“YARGI ZÄ°NCÄ°RLENÄ°YOR”

“Bu teklif gerçekleÅŸirse, Yargı tek kiÅŸiye baÄŸlanıyor. Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12 tanesini ’CumhurbaÅŸkanı’ atayacak. Yani ’CumhurbaÅŸkanı’ suç iÅŸlerse yargılanacağı mahkemeyi atayacak. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki yüksek ibaresi kalkıyor ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) oluyor. 13 üyeden oluÅŸan bu kurulun 6 üyesini direk ’CumhurbaÅŸkanı’ atayacak. Geri kalan 7 üyeyi ise CumhurbaÅŸkanının partisinin çoÄŸunlukta olduÄŸu Meclis atayacak. Bu hakimler ve savcılar ne kadar tarafsız olabilir?Yargı tepeden aÅŸağıya tamamen siyasi iktidarın kontrolüne geçmiÅŸ olacak Yargı, seçilen ’tek’ kiÅŸiye baÄŸlanacak, seçilen kiÅŸi ülkemiz için çok yanlış bir karar alsa dahi kimse hesap soramayacak.”

“YARININ GARANTÄ°SÄ° OLMAYACAK”

“Devlet memuruysanız bir sabah uyandığınızda iÅŸinizden olabilirsiniz. DesteklemediÄŸiniz bir parti iktidara gelirse iÅŸinizden olabilirsiniz. Bütün geleceÄŸiniz, bir kiÅŸinin iki dudağı arasına kalıyor. Ayrıca ’cumhurbaÅŸkanı’ tek başına tüm üst düzey devlet görevlilerini atama ve görevden alma yetkisine sahip olacak. Yani iktidar partisinden deÄŸilseniz atanmanız zorlaÅŸacak, görevden alınmanız kolaylaÅŸacak. Kıdem tazminatları herhangi bir fona aktarılabilecek. Canımız yandığında kimseye dert yanamayacağız. Åžuan aklınıza gelebilecek veya gelmeyecek her karar tek bir imzaya bakacak. ”

“SEÇİLMEMÄ°Åž BÄ°R KİŞİ CUMHURBAÅžKANININ YETKÄ°LERÄ°NÄ° KULLANABÄ°LECEK!”

“CumhurbaÅŸkanı seçilen kiÅŸi bir daha fazla kiÅŸiyi CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı atayabilir. Yani bir kiÅŸi de atayabilir bin kiÅŸi de atayabilir. Ayrıca cumhurbaÅŸkanı hastalık veya herhangi bir durumda baÅŸ yardımcısı olan cumhurbaÅŸkanı yardımcısı tüm yetkilerini kullanabilecek. Tüm bu geniÅŸ yetkileri seçilmemiÅŸ bir kiÅŸi olan ’yedek cumhurbaÅŸkanı’ ele geçirebilir!”

PARTÄ°LÄ° CUMHURBAÅžKANLIÄžI KUTUPLAÅžMAYI DAHA DA ARTIRACAK”

“Anayasa, CumhurbaÅŸkanının Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ettiÄŸini söylüyor. Bir kiÅŸi hem partiyi, hem devleti nasıl temsil edebilir? BaÅŸkanın hangi sıfatıyla hareket ettiÄŸini nereden bileceÄŸiz? Partili bir CumhurbaÅŸkanı kendi partisinin görüşleri neticesinde tüm ülke adına karar veremez, verirse doÄŸru olmaz. Bu sadece halk içindeki kutuplaÅŸmayı artırdığıyla kalır. Bu yapı, parti devleti yaratır.”

“MECLÄ°SÄ°N YETKÄ°LERÄ° AZALIRKEN CUMHURBAÅžKANI’NIN YETKÄ°LERÄ° ARTACAK”

“Meclis’in yetkileri azaltılırken, CumhurbaÅŸkanı’nın yetkileri aşırı derece artırılmaktadır. Kanun koyma, yürütmeyi denetleme görevi, bütçe yapma yetkisi elinden alınan bir Meclis, fiilen tasfiye edilmiÅŸ demektir. Bu teklif Meclisi adı olan kendi olmayan bir hale getirecektir. Devlet yanlış yönetilirse, Meclis ’neden böyle’ diyemeyecek, denetleyemeyecektir. Halkımız tek kiÅŸiyi seçtikten sonra 5 yıl boyunca denetleyemeyecektir. O beÅŸ yıl içinde yapılanlar hakkında bilgi edinemeyecektir. Milletvekillerinin hiçbirinin CumhurbaÅŸkanına soru sorma hakkı olmayacak, ancak bakanlara ya da yardımcılarına soru sorulabilecek. CumhurbaÅŸkanı kanun hükmünde kararname çıkarabilecek, yani bir anlamda yasama yetkisi olacak. Bir kiÅŸinin bu kadar sınırsız ve süper yetki ile donatılması zaten o kiÅŸiyi hayata davet etmektir. Ãœlkemizin bir bilinmeye doÄŸru gitmesine izin vermeyelim. 16 Nisan’da evet çıkarsa, bir daha size "evet mi hayır mı?" ​diye sormayı bırakın, evet mi? diye dahi sormayacaklar. Durumun ciddiyetini göz önünde bulundurarak, ülkemiz için hayırda buluÅŸalım.”

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo