Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BUGÜN, AVUKATLAR GÜNÜ

BUGÜN, AVUKATLAR GÜNÜ

Karadeniz Ereğli’de, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.


Zonguldak Barosu Ä°l Temsilcisi ve EreÄŸli Hukukçular DerneÄŸi BaÅŸkanı Tayyar Kartal, Atatürk Anıtı’nda saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuÅŸmada, cübbeleri birer silah olmadığını; bağımsızlık, onurlu ve dik duruÅŸun simgesi olduÄŸunu söyledi.
Kendilerini hakim, savcısıyla ve avukatıyla bir bütün olan hukuk dünyasında bireylerin savunmalarını üstlenen, onların sırlarını taşıyan vekiller olarak nitelendiren Kartal, şu ifadeleri kullandı:
“HUKUKU VE AVUKATLIÄžI GELECEÄžE TAÅžIMAK GEREKÄ°YOR”
Güçlü ve bağımsız bir yargı için güçlü, etkili, güvenceli ve bağımsız bir savunma gereklidir. Güçlü bir adalet için güçlü bir hukuk; güçlü bir hukuk için güçlü bir yargı ve onun için de güçlü, etkili, güvenceli ve bağımsız bir savunma gereklidir. Her şeyden önce hukukumuza ve onun içerisinde savunmayı temsil eden mesleğimize geniş bir açıdan bakmamız gerekiyor. Geçmişi, bugünü ve geleceği incelemek, tahlil etmek gerekiyor. Hukuku ve avukatlığı geleceğe taşımak gerekiyor. Günübirlik çalışmaların yeterli olmadığı ortadadır. Bu mesleğin 40 yılını planlamamız gerekiyor. Hukukun ve avukatlığın kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma planlarını oluşturmamız gerekiyor.
 Avukatlık teminatını getirmemiz gerekiyor. Hukuku ve avukatlığı zamana uydurmamız, zamana adapte etmemiz gerekiyor. Bizleri zamana adapte etmemiz gerekiyor. En iyi avukat deÄŸil, avukatlık için en iyisi olmamız gerekiyor.”
Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo