Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU KEZ HEDEF ’1915’ ÜNİTE KAN

BU KEZ HEDEF ’1915’ ÃœNÄ°TE KAN

Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nde (BEÃœ), daha önce bir günde en fazla kan toplama rekorlarının kırıldığı geleneksel kan bağışı kampanyasının bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. yılının kutlanacağı 18 Mart’ta düzenlenerek, 1915 ünite kan bağışı toplanması amaçlanıyor.

Türk Kızılayı ile BEÃœ iÅŸ birliÄŸiyle ’’Kampüsün Kanında Hayat Var’’ sloganıyla 18 Mart’ta dördüncüsü düzenlenecek kampanyaya, 18 Mart Åžehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla farklı duygularla hazırlanılıyor.

Geçen yıl bağışlanan 1453 ünite kanla ’’Türkiye’de bir günde toplanan en fazla kan rekoru"nun üçüncü kez kırıldığı etkinlikte bu yıl ki hedef Çanakkale’de ÅŸanlı zaferin kazanıldığı tarihe vurgu yapması açısından 1915 olarak belirlendi.

Yurdun her köşesinden gelen gençlerin canları pahasına "Çanakkale geçilmez" destanı yazdığı savaÅŸların 100’üncü yıl dönümünde, kahraman askerlerin torunları, ÅŸehitlerin kanıyla kazanılmış zaferin anısına kan bağışında bulanacaklar. 

BEÃœ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  kan bağışı kampanyasının 18 Mart’ta yapılmasına karar verdiklerini, öğrencilerin ve akademisyenlerin sabahtan geç saatlere kadar bağışta bulunabileceÄŸini söyledi.

Ãœniversitenin Farabi Spor Salonu’ndaki etkinliÄŸin Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla daha da anlamlı hale geldiÄŸine iÅŸaret eden Özer, "Kampanyamız bir sosyal sorumluluk projesi. GeçtiÄŸimiz yıllarda hedeflediÄŸimiz bağış oranını yakalayarak rekorlar kırdık. Asıl amacımız, Türkiye’de kanla ilgili rekor kırmak deÄŸil, kan ihtiyacının sürekli olduÄŸunu öğrencilerimiz ve çalışanlarımızla ülkemize göstermektir. Bu yıl da Çanakkale’de ÅŸanlı zaferin kazanıldığı 18 Mart 1915 tarihine vurgusu açısından öğrencilerimizle bu anlamlı sayıya ulaÅŸacağımıza inanıyorum" diye konuÅŸtu.

Prof. Dr. Özer, üniversitelerinde Türkiye’nin her yerinden gelen öğrencilerin olduÄŸuna iÅŸaret ederek, "Çanakkale’de ÅŸehit düşen binlerce insanın torunları burada eÄŸitim görüyor. Onlar 18 Mart’ta kanlarını ihtiyaç sahibi insanlar için vererek 1915 ünite bağış hedefimizi yakalamamızı, hatta aÅŸmamızı saÄŸlayacaklardır" ifadesini kullandı.

Uzun yıllar kampanyayı sürdürmek istediklerini anlatan Özer, öğrencilerin arasında gerekli farkındalığın oluşmasından gurur duyduklarını kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo