20 o C Kdz. Ereğli

UYSAL’DAN BASIN TOPLANTISI

Gündem 9 yıl 6 ay 25 gün 6 saat 51 dakika önce 1250

Haberi Paylaşın

İşte o toplantıda verilmek istenen bazı mesajların satır başları.

EREĞLİ HALKINA: Ben asla Ereğli halkına yalan söylemeyeceğim. Doğruları anlatacağım. Bu birlik ve beraberlik devam edecek, bu birlik beraberliği al aşağıya etmek isteyenler, Ereğli’yi karıştırmak isteyenler kimse bu birlikteliği bozamayacak bunu bilsinler. Biz bu arkadaşlar ile el birliği ile onların hepsini yeneceğiz. Bu fikirde olan bu zihniyette olan Ereğli’nin birlik ve beraberliğine zarar vermek isteyen Kdz. Ereğli’yi kavga şehri yapmak isteyenler birliğini bütünlüğüne zarar vermek isteyenlerin hepsini bu toplum yener, bizler bunları yeneceğiz”

ETSO BAŞKANI’NA: Bir oda başkanı çağırıldığı toplantıya ya kendi gelir yada gelmez. Temsilci göndermez. Mektup veriyor, bu mektup sızıyor. Oda Başkanı olarak Meclis Başkanı beni temsil edemez diyor. Demek ki Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) içinde bir kavga var. Sayın Faruk Yazıcı saygın bir işadamıdır ve TSO’nun meclis başkanıdır.

KARIŞIKLIK ÇIKARTMAK İSTEYENLERE: Karadeniz Ereğli’yi kimsenin karıştırmasına izin vermeyeceğiz. Bu birlikteliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Geçen yaptığımız oda başkanları toplantısı birlik ve beraberliğin, Ereğli için ortak hareket etmenin resmidir. Bu resim daha da büyüyecek.

EREĞLİ’NİN ESKİLERİNE: Yıllardır hep kavga kavga. Eski alışkanlıklarını hala sürdürüyorlar. Kişisel kavgaları bizi ilgilendirmez. Bu kavgalarına Ereğli’yi katmasınlar.

EREĞLİ’NİN MAHALLLERİNE: Mahalle gezilerinde gördük ki, mahallelere doğru dürüst hizmet yapılmamış. Alt yapı sorunu, yol, duvar gibi birçok sorunu var. Biz bunları çözmeye başladık.

FESTİVAL OLACAK MI?: Festival olacak adı da Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivali. Belki bu yıl 3 gün olacak ama Kent Meydanı bittiği zaman bu süreyi uzatabiliriz. İlçeye gelen insanların gezip dinlenebileceği yerler olduğu zaman daha uzun yapacağız. Bunu yıl içine yayacağız. 3 güne sığacak festivallere, açıkçası karşıyım. Örneğin, Türkiye’deki ressamlarımız 10 günlüğüne gelecekler, Çınaraltı’na gidip Ereğli’mizin resimlerini çizecekler. Yani 12 ay, dolu dolu yaşayan bir Ereğli hayalimiz var.”

CANDAN KARŞITLARINA: Ercan Candan’ın, ’vatan haini olarak gösteriliyor. Vekilimiz Ereğli’ye ne yaptı da vatan haini oldu? Okul yaptırmak, vergi dairesi yapımı, hükümet konağı yapılması için uğraşması, 50 yıllık su sorununu göletler ile çözmesi buna benzer 14 tane okul yaptırması mı? Bunların neresi vatan hainliği? Milletvekilimiz Ercan Candan ile uyum içinde çalışıyoruz. O Ankara’dan ben buradan sorunları bir bir çözüyoruz.

KAMPÜS SORUSUNA: Ereğli’nin üniversite kampusu olması için en uygun yer, eski Devlet Hastanesi’nin olduğu arazidir. Biz belediye olarak bu alanı tahsis ettik. Rektör bile, ’Bize deniz kenarından bir yer bulun’ derken burasını tarif etmiştir.

UYSAL’DAN BASIN TOPLANTISI

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 7 saat 58 dakika önce 1 ÖLÜ 1 YARALI !
6 gün 14 saat 40 dakika önce ÖZEL HASTANEDE OLAY
4 gün 13 saat 40 dakika önce HASTANEDE OLAY (!) İŞTE O ANLAR !..
4 gün 7 saat 45 dakika önce HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMEDİ !
4 gün 3 saat 55 dakika önce KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, EREĞLİ SEN ANLA !
5 gün 13 saat 15 dakika önce 2 ÖLÜ 23 YARALI !
6 gün 12 saat 40 dakika önce ZONGULDAK YOLUNDA KAZA !
2 gün 15 saat 17 dakika önce AHMET ÜÇPINAR HAYATINI KAYBETTİ
7 gün 10 dakika önce O KAVŞAKTA BİR KAZA DAHA !