13 o C Kdz. Ereğli

BU ACININ TARİFİ YOK !.

7.5 aylık hamileyken Korona Virüse yakalanan ve sezaryanla doğum yapan Zonguldak`ın gelini Dilek hemşire, bebeğini kucağına alamadan hayatını kaybetti..

Gündem 3 yıl 11 ay 1 gün 13 saat 45 dakika önce 9760

Haberi Paylaşın

Zonguldak Devrek’li Tansu Akçabelen'in 7.5 aylık hamileyken Korona virüse yakalanan ve sezaryenle doğum yapan hemşire eşi Dilek Akçabelen, hayatını kaybetti. Bebeğini kucağına alamadan yaşama veda eden Dilek hemşire Türkiye'yi yasa boğdu.

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 30 yaşındaki hamile hemşire Dilek Çetin Akçabelen, korona testleri pozitif çıkınca tedaviye alındı. Yoğun bakımda bir erkek bebek dünyaya getiren hemşirenin, 7.5 aylıkken sezaryenle alınan bebeğine Tunç adı verildi. Annesinin tedavisinin devam ettiği Florya Medicalpark Hastanesi'nde kuvöze alınan Tunç bebek günden güne gelişirken, sağlığının iyi gitmesi üzerine taburcu edildi. Bu süreçte korona hastalığını yenip 14 günlük süreyi de atlatan bir bağışçıdan alınan kanla Dilek hemşire için immün plazma tedavisine de başlandı. Yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen'in akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı.


Dünyaya getirdiği bebeğini bile kucağına alamayan hemşire için Sağlık Bakanlığı da devreye girdi. Ancak tüm aramalara uygun donör bulunamadı. Durumu kötüleşen Dilek hemşire, kucağına dahi alamadığı bebeğine ve ailesine veda ederek yaşama gözlerini yumdu.

Dilek Akçabelen’in, Zonguldak'ta toprağa verileceği öğrenildi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR : Z HABER

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 21 saat 29 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 12 saat 41 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 19 saat 42 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 16 saat 46 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 16 saat 20 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 13 saat 59 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 10 saat 35 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 21 saat 3 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 15 saat 10 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 18 saat 36 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI