Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BOŞANAN ÇİFTLER YENİDEN EVLENİYOR

BOŞANAN ÇİFTLER YENİDEN EVLENİYOR

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması AraÅŸtırma Komisyonu BaÅŸkanı KeÅŸir, "2015’te boÅŸananların yüzde 73’ü tekrar evleniyor." dedi.

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması AraÅŸtırma Komisyonu BaÅŸkanı AyÅŸe KeÅŸir, geçen yıl Türkiye’de 600 bin çiftin evlendiÄŸini ve 130 bin çiftin boÅŸandığını belirterek, "2015’te boÅŸananların yüzde 73’ü tekrar evleniyor. Türk toplumu olarak evliliÄŸe meyilli bir toplumuz, seviyoruz evliliÄŸi. Bu yüzde 73’ün yüzde 12’si boÅŸandığı eÅŸiyle evleniyor" dedi.

KeÅŸir ve beraberindeki çeÅŸitli siyasi partilerin milletvekillerinden oluÅŸan 8 komisyon üyesi, Ordu ve Giresun’da çeÅŸitli ziyaret ve incelemelerde bulunduktan sonra Trabzon’a gelerek kent merkezindeki bir otelde, ailenin korunması, boÅŸanma olayları ve ailenin güçlendirilmesi konularındaki sorunları tespit etmek, çözüm önerilerini belirlemek amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, aile hakimleri, avukatlar, sosyal çalışmacılar, psikologlar, kolluk kuvvetleri ve aile hekimleri de katıldı.

KeÅŸir, burada yaptığı konuÅŸmada, Türkiye’deki boÅŸanma olaylarına deÄŸinerek, "Türkiye genelinde 2015’de 600 bin çift, 2014’de 590 bin çift evlendi. 2015’te yaklaşık 130 bin kiÅŸi boÅŸandı. Türkiye’de evliliklerin artma hızı oranından daha yüksek bir boÅŸanma artma hızımız var ama bu öyle yüzde 20’ler gibi bir rakam deÄŸil. Türkiye’nin boÅŸanma ortalaması binde 1,7’dir. Trabzon iyi bir sıralamada, 63’ü sırada. O açıdan boÅŸanma açısından Türkiye’de çok karamsar bir tablo çizmemek lazım" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo