Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİR TÜRLÜ ÖNLENEMEYEN ‘ŞİDDETE’ DİKKAT ÇEKMEK İÇİN…

BİR TÜRLÜ ÖNLENEMEYEN ‘ŞİDDETE’ DİKKAT ÇEKMEK İÇİN…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Dünya’da olduÄŸu gibi Karadeniz EreÄŸli’de de kadına uygulanan ÅŸiddetin son bulması amacı ile yürüyüş gerçekleÅŸtirildi.
BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin Kadınlara Yönelik Åžiddetin Önlenmesi Bildirgesi kapsamında her 25 Kasım’da yapılan ‘Kadına Yönelik Åžiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ etkinliÄŸi yapıldı. Soroptimist, Elif Lions ve Ä°nteract kulüplerinin EreÄŸli ÅŸubeleri ile BEÃœ PDR topluluÄŸu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, guruplar Cumhuriyet Caddesi Çilek Kafe önünde toplandı. Åžiddete dikkat çekmek amacı ile Dünya’da ortak renk kabul edilen turuncu ön planda tutularak aktivistler bu renkte yaÄŸmurluk giydi.

AÄ°LE İÇİNDE VERÄ°LECEK EĞİTÄ°M…
Yürüyüş öncesi ise gazetecilere açıklamada bulunan Karadeniz EreÄŸli Soroptimist Kulübü BaÅŸkanı Gülberk Yalçın,  16 günlük aktivizm programının birinci ayağında olduklarını söyleyerek şöyle dedi:
“25 Kasım ‘Kadına Yönelik Åžiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ kapsamında bir araya geldik. BirleÅŸmiÅŸ Milletler tarafından kabul edilmiÅŸ olan 16 günlük aktivizm programının birinci ayağını tamamlayacağız. Bugün biz ‘turuncu yürüyüş’ yapıyoruz. BirleÅŸmiÅŸ Milletler tarafından kadın ve kız çocuklarını aydınlatan renk olduÄŸu için farkındalık yaratmak amacı ile turuncu yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Yürüyüşümüze, Karadeniz EreÄŸli’de faaliyete bulunan sivil toplum kuruluÅŸları ile üniversite öğrencileri destek veriyor.”
Yalçın, aile içinde eÄŸitimin ÅŸart olduÄŸuna da hatırlatarak, “Dünya üzerinde kadına yönelik ÅŸiddet var. Bunun temelinde toplumsal cinsiyet eÅŸitsizliÄŸi vardır. EÄŸitim, kültür ve diÄŸer baÅŸlıklar altında tanımlayabiliriz” dedi. 
Az sayıda erkeÄŸin bulunduÄŸu etkinliÄŸe EreÄŸli Kent Konseyi’nin de destek verdiÄŸi görüldü.

BİR YÜRÜYÜŞ DAHA
Öte yandan, akÅŸam saatlerinde bir yürüyüş daha düzenlendiÄŸi; bu yürüyüşün ise EreÄŸli Kadın Platformu’nca gerçekleÅŸtirildiÄŸi öğrenildi. Gurup ya da gurupların 17.00’da aynı adreste toplanarak Atatürk Anıtı’na yürüyecekleri, burada basın açıklaması okuyacakları kaydedildi. 

 

BİR TÜRLÜ ÖNLENEMEYEN ‘ŞİDDETE’ DİKKAT ÇEKMEK İÇİN…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran3
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo