13 o C Kdz. Ereğli

BİR TÜRLÜ HAYATA GEÇİRİLEMEDİ

Gündem 7 yıl 11 ay 21 gün 15 saat 45 dakika önce 1348

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Alaplı Yat ve Tekne İmalatçıları Yardımlaşma ve İşletme Kooperatifi(AYTEK) tarafından yapılması planlanan ve 2010 yılında ÇED raporu Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylanan yat tersanesi projesi bir türlü hayata geçirilemedi.


Dönemin AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, tarafından AYTEK yat tersanesinin ÇED raporunun Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylandığının müjdesini vermesinin ardından bir türlü hayata geçirilemeyen AYTEK projesinin artık hayata geçirilmesi isteniyor.
AYTEK yat projesinin bitirilmesi ile ilçede 4 bin kişiye istihdam sağlanacağı göz önünde bulundurulduğunda projenin ilçe için ne kadar hayati önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıkarken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun girişimleri ile projenin hayata geçirilmesi isteniyor.

AK Parti eski il Genel Meclis Başkanı ve aynı zamanda eski Alaplı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman, AYTEK Yat Tersane projesinin Alaplı’nın olmazsa olmazı olduğunu belirterek, “Şimdi Milletvekili olan ve bu projenin başlangıcında AK Parti Alaplı ilçe Başkanı olan vekilmiz Faruk Çaturoğlu, tarafından AYTEK yat tersanesinin ÇED raporunun Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylandığının müjdesini vermesinin ardından bir türlü hayata geçirilemeyen AYTEK projesinin artık hayata geçirilmesi gerekir.

Diğer tersanelerden daha fazla harcama kalemine sahip olan bu projenin hayata geçirilmesi durumunda ilçenin ticaret hacmininde genişlemenin artacağı ve iş gücü yaratacağı da göz önünde bulundurularak (nüfus artışı) bu projenin bir an önce yapılması ve hayatiyet kazandırılması gerekmektedir.

AYTEK yat projesinin bitirilmesi ile ilçede yaklaşık 4 bin kişiye istihdam,yan sanayisiyle birlikte 15-20 bin kişiye gelir sağlayacağı göz önünde bulundurulduğunda projenin ilçe için ne kadar hayati önem taşıdığı ortaya çıkmaktadır. Milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu’nun bu projeyi bir an önce ele alıp öncelikler listesinin başına yazması gerekmekle birlikte bir manada bu proje kendi geliştirdiği bir proje olması da bunu gerektirmektedir. Alaplı kamuoyu ve halkı bunu kendisinden beklemektedir” dedi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 18 saat 47 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 9 saat 59 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 17 saat önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 14 saat 4 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 13 saat 38 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 7 saat 53 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 18 saat 21 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 12 saat 28 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
13 saat 27 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 15 saat 54 dakika önce KAZA ; 2 YARALI