Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BİR TÜRLÜ HAYATA GEÇİRİLEMEDİ

BİR TÜRLÜ HAYATA GEÇİRİLEMEDİ

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Alaplı Yat ve Tekne Ä°malatçıları YardımlaÅŸma ve Ä°ÅŸletme Kooperatifi(AYTEK) tarafından yapılması planlanan ve 2010 yılında ÇED raporu Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylanan yat tersanesi projesi bir türlü hayata geçirilemedi. 


Dönemin AK Parti Alaplı ilçe BaÅŸkanı Faruk ÇaturoÄŸlu, tarafından AYTEK yat tersanesinin ÇED raporunun Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylandığının müjdesini vermesinin ardından bir türlü hayata geçirilemeyen AYTEK projesinin artık hayata geçirilmesi isteniyor. 
AYTEK yat projesinin bitirilmesi ile ilçede 4 bin kiÅŸiye istihdam saÄŸlanacağı göz önünde bulundurulduÄŸunda projenin ilçe için ne kadar hayati önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıkarken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu’nun giriÅŸimleri ile projenin hayata geçirilmesi isteniyor.

AK Parti eski il Genel Meclis BaÅŸkanı ve aynı zamanda eski Alaplı Belediye Meclis Ãœyesi Mehmet Yaman, AYTEK Yat Tersane projesinin Alaplı’nın olmazsa olmazı olduÄŸunu belirterek, “Åžimdi Milletvekili olan ve bu projenin baÅŸlangıcında AK Parti Alaplı ilçe BaÅŸkanı olan vekilmiz Faruk ÇaturoÄŸlu, tarafından AYTEK yat tersanesinin ÇED raporunun Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek onaylandığının müjdesini vermesinin ardından bir türlü hayata geçirilemeyen AYTEK projesinin artık hayata geçirilmesi gerekir.

Diğer tersanelerden daha fazla harcama kalemine sahip olan bu projenin hayata geçirilmesi durumunda ilçenin ticaret hacmininde genişlemenin artacağı ve iş gücü yaratacağı da göz önünde bulundurularak (nüfus artışı) bu projenin bir an önce yapılması ve hayatiyet kazandırılması gerekmektedir.

AYTEK yat projesinin bitirilmesi ile ilçede yaklaşık 4 bin kiÅŸiye istihdam,yan sanayisiyle birlikte 15-20 bin kiÅŸiye gelir saÄŸlayacağı göz önünde bulundurulduÄŸunda projenin ilçe için ne kadar hayati önem taşıdığı ortaya çıkmaktadır. Milletvekilimiz Sayın Faruk ÇaturoÄŸlu’nun bu projeyi bir an önce ele alıp öncelikler listesinin başına yazması gerekmekle birlikte bir manada bu proje kendi geliÅŸtirdiÄŸi bir proje olması da bunu gerektirmektedir. Alaplı kamuoyu ve halkı bunu kendisinden beklemektedir” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo