Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Binlerce lira dolandırdılar

Binlerce lira dolandırdılar

Zonguldak’ta ’Call Center’ operasyonunda gözaltına alınan ve sabah saatlerinde emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4’ü kadın 9 kiÅŸiden 8’i tutuklandı. 1 kiÅŸi ise adli kontrol ÅŸartı ile serbest bırakıldı.


Dolandırıcılar call center üzerinden yaklaşık 40 kişiyi sağlık sigortası yapma veya yenileme vaadiyle kredi kartı bilgilerini alarak dolandırdı. Vatandaşları arayarak hayat sigortası yaptırdığına ve uzatmak için ödeme için son gün olduğuna ikna eden şebeke, hayat sigortasını uzatmak veya iptal etmek için ücret talep etti. İddialara göre iptal ücretinin ödenmemesi halinde icra yoluyla ödeme yapmaya mecbur bırakılacaklarını söyleyerek mağdurları kandırdı.
Şebeke üyelerinin sözlerine inanan vatandaşlar da kullanım tarihleri ve güvenlik kodları da dahil olmak üzere kredi kartlarına ait tüm bilgileri dolandırıcılara verdi. Bilgileri alan şebeke, vatandaşların kredi kartlarından çekim yaparak onlarca kişiyi binlerce lira dolandırdı.
8 kişi tutuklandı
Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma kapsamında 6 Ocak’ta Ä°l Emniyet Müdürlüğü baÄŸlı AsayiÅŸ Åžube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Zonguldak, Balıkesir, Ä°stanbul ve Ä°zmir’de eÅŸ zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan O.Y.B., D.Ö, E.K, M.Åž, Ç.A.K, D.D, M.B, B.K, ile A.B.B. sabah saatlerinde geniÅŸ güvenlik önlemlerini adliyeye sevk edilmiÅŸti.
Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan E.K, M.Ş. Ç.A.K, D.D, M.B, B.K, D.Ö. ile O.Y.B. tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı cezaevine gönderilirken, A.B.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın2
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo