Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Bıçakla Yaralama Davasında İlginç İfadeler

Bıçakla Yaralama Davasında İlginç İfadeler

Ereğli’de ağabeyini kasten öldürmeye teşebbüs iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Akın Sofu (21), müşteki Tayfun Sofu’nun yanı sıra taraf yakınları ile sanık avukatı katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği Akın Sofu, balkonda sigara içtiği sırada elinde çakı bıçağı bulunduğunu ve içeriye girdiğinde kapının eşiğine takılarak namaz kılan ağabeyinin üzerine düştüğünü, bıçağın da kazayla boynuna geldiğini söyledi.

Ağabeyiyle aralarında bir husumet bulunmadığını ve öldürme gibi bir niyetinin olmadığını ifade eden Sofu, mahkeme başkanının kendisine emniyetteki "Bana mehdilik tebliğ edildi, ilahi emir geldi" şeklindeki ifadesini hatırlatması üzerine "Ağabeyim sufidir. Müslüman olduğu için böyle bir şey yapmam söz konusu değildir, olay kazadır. " dedi.

Kendisine Tanrı tarafından mehdilik görevi verildiğini ve Hz. İsa’nın kendisine bunu bizzat tebliğ ettiğini öne süren Sofu, şunları dile getirdi:

"Bir gece uyurken ’Sen mehdisin’ diye bir ses duydum. Bu sesi duymamla tüm hayatım değişti. Hz. İsa’yla bir kez Filistin’de, iki kez de Ereğli’de karşılaştım ve bana ’Sen Mesih’sin’ dedi. Ben de kendisine ’Mesih siz değil misiniz?’ diye sorduğuma bana ’Sen de Mesih’sin’ dedi. Bu söylediklerim tamamen gerçektir ancak ağabeyimin yaralanması bunlarla ilgili değildir."

Tayfun Sofu da namaz kıldığı sırada boynunun arkasında bir acı hissettiğini ve ayağa kalkmak istediği sırada kardeşinin odadan dışarıya çıktığını gördüğünü dile getirdi.

Ailesinin haber vermesiyle ambulansla hastaneye kaldırıldığını anlatan Sofu, "Olay kazayla olmuştur, sanıktan davacı değilim." dedi.

Mahkeme başkanının "Sanıkta herhangi bir psikolojik rahatsızlık var mıydı?" sorusunun ardından Tayfun Sofu, "Bir keresinde kafasına kurşun sıkıldığını ve ölmediğini söylemişti. Yine evimizin tabanının delinip odamıza gaz sıkıldığı gibi şeyler söylerdi. 2015’te bir yaralama olayından girdiği cezaevinde kaldığı süredeki görüşmemizde de bana mesih olduğunu söylemişti." sözlerine yer verdi.

Mahkeme heyeti, olayın kaza olma ihtimalinin az olması, tahliyesinin vahim sonuçlar doğurabileceği gerekçesiyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanığın sağlık raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

 

- Olay

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 26 Temmuz’da Akın Sofu, ağabeyi Tayfun Sofu’yu (28) henüz belirlenemeyen nedenle bıçakla boğazından yaralamış, hayati tehlikesi bulunan ağabey, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti. Olayın ardından kaçan Sofu da polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo