Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAŞKAN UYSAL’IN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI..

BAÅžKAN UYSAL’IN ENGELLÄ°LER GÃœNÃœ MESAJI..

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal,’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

BaÅŸkan Uysal’ın mesajı şöyle;

“Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaÅŸam standartlarının geliÅŸtirilmesi açısından önemli bir gündür.

Engelli vatandaşlarımızın yaşam boyu karşılaştıkları en büyük zorluk sahip oldukları engeller değil; engelliliklerinden kaynaklanan farklılığı bahane edip, karşılarında engelleyici tutum görmeleridir.

Engelli olduğu için, kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı, hiçbir şeyden yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Çünkü onların yeteneklerinden ve üretkenliğinden faydalanmamak tüm toplumun engeli ve noksanlığı olacaktır.

Yüce dinimize göre insan, zübde-i kâinat ve eÅŸref-i mahlûkattır.

Varlıkların en mükemmeli, en üstünü ve en ÅŸereflisi olan, âlemde var olan her ÅŸey hizmetine sunulan insanın Allah katındaki deÄŸeri iman, ibadet, salih amel, takva ve güzel ahlakı nispetindedir. Çünkü Allah insanları bu açıdan deÄŸerlendirmekte, onların fizik yapılarına, renklerine, ırklarına, cinsiyetlerine, saÄŸlam veya engelli oluÅŸlarına bakmamaktadır. Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’de “Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar fakat o sizin yüreklerinize bakar.” (Müslim, Birr, 45) buyurmuÅŸtur.

Nüfusun 9 milyonu, Kdz.EreÄŸli merkez nüfusumuzun da 2 bin 500’ünü engelli vatandaÅŸlarımızın oluÅŸturduÄŸunu düşündüğümüzde, bizler de Kdz.EreÄŸli Belediyesi olarak, engelli kardeÅŸlerimizin hayata pozitif bakması ve sosyal hayatın içinde olmaları gerektiÄŸine inanıyor ve yaptıkları tüm çalışmaları destekliyoruz. Bunun için, engellilerimizin sosyal yaÅŸama katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve engellilerimizin günlük yaÅŸamlarını kolaylaÅŸtırmaya yönelik çalışmalara önem veriyoruz.

Bu düşüncelerle, Dünya Engelliler Gününde yürekleri sevgi dolu engelli vatandaÅŸlarımızı kucaklıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo