Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEÜ’YE YENİ TIBBİ CİHAZ!..

BEÃœ’YE YENÄ° TIBBÄ° CÄ°HAZ!..

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine yeni alınan dijital koroner anjiyografi cihazı tanıtıldı.

Üç boyutlu görüntüleme gerçekleÅŸtiren, bilgisayarlı tomografi,  MR görüntüleri ile kombinasyon yapılarak hızlı ve doÄŸru sonuç elde edilmesine imkan tanıyan cihazın tanıtımı Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in de katıldığı gezi ve incelemeyle yapıldı.

BEÜ Rektörü Özer, yaptığı açıklamada, üniversite hastanesinin sağlık teşhis ve tedavi süreçlerinde her geçen gün donanımını arttırdığını söyledi.

Yeni cihazlarla hastanenin çok daha güçlü, dinamik ve her şeyden önce insan merkezli olarak sağlık hizmetleri sunmaya devam edeceğini anlatan Özer, şunları kaydetti:

"Kardiyoloji ünitesinin saÄŸlık hizmeti verirken teÅŸhis ve tedavi sürecinde ihtiyaç duyduÄŸu hiçbir cihaz yok. Daha önce üniversite hastanemizde analog anjiyografi cihazı vardı ve anjiyografi cihazı bölgedeki tekti. O cihazda bir arıza olduÄŸu zaman Zonguldak’ta anjiyo yapılması mümkün deÄŸildi. Onun için hem teknolojiyi güncellemek hem daha farklı iÅŸlemlere imkan verebilmek açısından bildiÄŸiniz gibi dijital anjiyografi cihazını hizmete aldık. Yaklaşık 2,5 milyon liralık maliyetli bir cihaz. Bu cihazla hem analog anjiyografi cihazı hem de dijital anjiyografi cihazı hizmete girmiÅŸ oldu. Kardiyoloji anabilim dalı, cihazların, imkan verdiÄŸi tüm iÅŸlemleri gerçekleÅŸtirme imkanına kavuÅŸtu.  Bu saÄŸlık hizmetleri ile ilgili yatırımlarını güncelleÅŸtirilmesi, kardiyolojideki yetenekli arkadaÅŸlarımızın elini zenginleÅŸtiren enstrümanlara sahip olması anlamında da çok önemli. TeÅŸhisin çok daha net olması, tedavi süreçlerinin çok daha ince, titizlik ve doÄŸrulukla takip edilebilmesi açısından da bu yatırım çok kıymetlidir."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo