Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEÜ öğrencileri radyasyonun önemine dikkat çektiler

BEÜ öğrencileri radyasyonun önemine dikkat çektiler

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında vatandaşları radyasyon konusunda bilgilendirdiler.


BEÜ Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Görüntüleme Bölümü Öğrencileri Nurseda Semizoğlu, Merve Özgen, Fatmanur Polat, Ayşenur Yıldız, Cansel Aksoy ve Selvernur Kızıl, radyasyonun önemine dikkat çekmek amacıyla bir alışveriş mağazasında stant açarak ziyaretçileri bilgilendirdiler. Öğrenciler, ziyaretçilere radyasyonun vitamin olmadığını, radyasyon uygulamaları, radyasyonun zararları, tıbbi uygulamalarda radyasyon kullanımı ve radyasyonun kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler aktardılar.
Öğrencilerden Nurseda Semizoğlu, gazetecilere açıklamasında, şunları kaydetti:
“Radyasyon kaynakları tıp, tarım, askeri, enerji üretimi ve endüstriyel alanlarda da yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Radyasyon tıp alanında röntgen, mamografi, floroskopi ve tomografi gibi cihazlarla insan vücudunun görüntülenmesinde ve hastalıkların teşhis edilmesinde kullanıldığı gibi nükleer tıp ve radyoterapi cihazları ile hastalıkların ve tümörlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Radyasyon vitamin değildir. Radyasyon uygulamaları mutlaka eğitimli kişiler tarafından güvenli, doğru bir şekilde verilmelidir. Gereğinden fazla radyasyon hücrenin yapısını bozarak birçok hastalığa ve kansere sebep olabilmektedir. Tıbbi uygulamalarda radyasyonun verilebilmesi için kar -zarar dengesi gözetilmektedir. Gereksiz tetkiklere ve radyasyon uygulamalarına izin vermeyiniz."
 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo