Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEÜ, OBEZİTE İLE MÜCADELEDE SAHADA

BEÜ, OBEZİTE İLE MÜCADELEDE SAHADA

Zonguldak’ta obezite tanı ve tedavisi ile obezitede cerrahi tedaviler konulu bilgilendirme toplantılarının ilki AKM’de gerçekleştirildi.


Avrupa Obezite AraÅŸtırmaları DerneÄŸi (European Association for the Study of Obesity, EASO) tarafından üç yıllığına (1 Temmuz 2019 - 30 Temmuz 2022 arası) obezite yönetimi yapan bir merkez olarak akredite edilen, Türkiye’de kamu bünyesinde, kamuda hizmet veren obezite ve diyabet alanlarının bir arada olduÄŸu ilk ve tek merkez olma özelliÄŸini taşıyan Obezite ve Diyabet Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, ‘Obezite Ä°le Mücadele Eylem Planı’ kapsamında bölgeye ve Zonguldak’a verdiÄŸi saÄŸlık hizmetlerinin yanı sıra vatandaÅŸlara da hasta bilgilendirme ve bilinçlendirme eÄŸitimi vermeye baÅŸladı.

Bu kapsamda ‘Obezite Tanı ve Tedavisi ile Obezitede Cerrahi Tedaviler’ baÅŸlıklı Halk EÄŸitimi ve Hasta Bilgilendirme Toplantılarının Ä°lki Zonguldak’ta baÅŸladı. Zonguldak ValiliÄŸi ile ZBEÃœ iÅŸbirliÄŸinde 11 Kasım Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde baÅŸlayan eÄŸitimlerde Obezite ve Diyabet Uygulama Ve AraÅŸtırma Merkezi Müdürü ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Taner BayraktaroÄŸlu ile Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Dr. Öğr. Ãœyesi Ä°lhan TaÅŸdöven konuÅŸmacı olarak yer aldılar.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısında, Prof. Dr. Bayraktaroğlu, kimlerin obezite riski taşıdığını, obezitenin teşhisi ve önleyici tedbirler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Taşdöven de önleyici tedbirlerin yeterli olmaması durumunda başvurulacak cerrahi tedavi yöntemi, aşamaları ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Toplantı konuşmaların ardından, vatandaşlardan gelen sorulanın cevaplanması ile sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo