7 o C Kdz. Ereğli

“BENİM SONUM MEZARLIK“

Gündem 8 yıl 5 ay 9 gün 15 saat 36 dakika önce 1674

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel kömür ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçinin kayınpederi Hasan Köroğlu, damadının son dönemlerde "Herkesten helallik alacağım benim sonum mezarlık" dediğini, iş kazasının olacağının içine doğduğunu düşündüklerini belirtti.

Köroğlu, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gelik beldesindeki Ayiçi mevkisinde özel bir firma tarafından işletilen kömür ocağındaki göçükte yaşamı yitiren Yusuf Köroğlu’nun (41), yaklaşık 15 yıldır madende çalıştığını söyledi.

Damadının emekliliğine 5 yıl kaldığını ifade eden Köroğlu, "Sanırım içine doğmuş. Son dönemlerde ’Herkesten helallik alacağım, benim sonum mezarlık’ diyordu. İki erkek çocuğu vardı. Çocuklardan Kubilay Köroğlu, Şanlıurfa’da vatani görevini yapıyordu. Acı haberi orada aldı" diye konuştu.

Köroğlu, damadının kendisine işlerinin çok zor olduğunu anlattığını dile getirerek, "Beş kişinin yapacağı işi, bir kişinin yaptığını anlatıyordu. Damadımın erkek kardeşi Yakup Köroğlu da aynı maden ocağında başka bir yerde çalışıyor. Kardeşi de kurtarma çalışmalarına katılmış. Bize anlattığına göre göçükten 70-80 vagon kömür pasosu çıkarmışlar. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Yusuf Köroğlu’nun cenazesi, törene askerdeki oğlunun da katılabilmesi için Kilimli ilçesine bağlı Köroğlu köyünde yarın toprağa verilecek.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki Ayiçi mevkisinde özel bir firma tarafından işletilen maden ocağında göçük meydana gelmiş ve Yusuf Köroğlu, mesai arkadaşlarının yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla kömür yığınlarının altından çıkartılmıştı.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan işçi, müdahaleye rağmen yaşamını yitirmişti.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 4 saat 50 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 16 saat 51 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 13 saat 18 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 12 saat 19 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 18 saat 12 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 7 saat 26 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 2 saat 56 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 15 saat 45 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 4 saat 21 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 7 saat 56 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?