Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Belediyedeki Taşeron İşçiler…!

Belediyedeki Taşeron İşçiler…!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal baÅŸkanlığında Belediye Meclisi OlaÄŸanüstü Oturumunu gerçekleÅŸtirdi.


Uysal, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’ndaki toplantıda, Kanun Hükmünde Kararname gereÄŸi, belediyede personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini saÄŸlamak amacıyla ÅŸirket kurulması gerektiÄŸini söyledi.
Yazışmaların 9 Åžubat tarihine kadar Zonguldak ValiliÄŸi’ne ulaÅŸtırılması gerektiÄŸini anlatan Uysal, "gün kaybı olmadan evrakları yetiÅŸtirme gayretinden dolayı acil olarak toplandık. EreÄŸli Belediyesi, personel çalıştırıp, alınması konusunda limitet ÅŸirketi kuruyor" dedi.

Ocakcı: İşçiler bilsin
CHP Grup Sözcüsü Sertan Ocakcı ise okuduÄŸu kanun maddesi üzerinden kadroya geçecek işçilerin kazanılmış haklarını kaybedeceklerini belirtti, sendikalı olma sürecinde de işçilerin baskı gördüğünü iddia etti. 
Ocakçı, "Hak-Ä°ÅŸ Sendikası’na geçmeyenlerin kadroya alınmayacağı tehdidi ile karşılaÅŸtığı görülüyor. Ä°lk önce bunun, vicdana sığdığı mı ellerindeki hakları alınarak, insanların ekmekle tehdit edildiÄŸini mi anlamamız gerekiyor. Bu Hak-Ä°ÅŸ sendikasına üye olmayan arkadaÅŸlarımızın alınmama ÅŸansları var mı?" diye konuÅŸtu.

Uysal: Astı astarı yoktur
Uysal ise Ocakcı’ya yanıt verdiÄŸi sözlerinde ÅŸunları kaydetti:
"Muhalefet olarak bunları söyleyeceksiniz. TaÅŸeron işçilerimizin de güvensizlikten güvenli bir ortama geliyor, soÄŸuk havadan sıcak havaya geçmeleri gibi daha uygun ortamlarda çalışacaklar. Hak-Ä°ÅŸ’e geçmeleri ile ilgili tehdit edildiÄŸi iddiası hiç böyle bir ÅŸey yoktur. Bunun astı astarı yoktur. Hiçbir işçi kardeÅŸimize bu konuda baskı yapmayız. Haklarının daha da geliÅŸeceÄŸini, sosyal statülerinin artacağını bu konuda daha emniyete kavuÅŸacaklarını düşünüyorum. Tüm hakları ile birlikte geçiyorlar."
Şirket kurulması oy birliği ile karar alındı.
Öte yandan CHP’nin sözcüsü Sertan Ocakcı, Meclis Toplantısı’nın bitiminde gazetecilere yaptığı açıklamada, sözlerini yineleyerek yaÅŸananın insanlık ile baÄŸdaÅŸmadığını bir kes daha ifade etti. 

 

Belediyedeki Taşeron İşçiler…!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal baÅŸkanlığında Belediye Meclisi OlaÄŸanüstü Oturumunu gerçekleÅŸtirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo